De 1312 Vizualizari

Cainele din Durau, cu o sageata infipta in cap, a fost salvat!

sursa foto - jurnalul.ro

Ieri, pe Facebook au fost postate cateva imagini cu un caine fara stapan, ce umbla pe strazile din statiunea Durau (judetul Neamt) cu…o sageta infipta in cap.

Jandarmii au fost sesizati imediat, in acest caz, pentru a interveni si a salva viata bietului animal. Potrivit jurnalul.ro, sesizarea a fost facuta de un barbat din Iasi, care se afla in statiunea Durau si care a observat animalul schingiuit. Dupa ce s-a primit apelul, o patrula de jandarmi montani a fost directionata la fata locului, reusind sa gaseasca si sa prinda cainele ranit. Animalului i-a fost extrasa sageata si i s-au acordat ingrijiri medicale.

„In cauza au fost intocmite acte de sesizare sub aspectul savarsirii infractiunii de ranire sau schingiuire a animalelor potrivit prevederilor Legii 205/2004 privind protectia animalelor. In situatia in care sunteti martorii unor cruzimi asupra animalelor, nu ezitati sa sesizati autoritatile si sa apelati numarul european unic de urgenta 112”, a precizat, apoi, Jandarmeriei Neamt.

Legea spune ca practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale salbatice captive, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare pana la trei ani sau cu amenda.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X