1892 Vizualizari

Câinele care a ajuns în manualul de istorie: Maidanezul Rupee, primul care a urcat pe Everest!

 

Rupee a fost găsit, pe cânde era doar un pui, de Joanne Lefson într-un ghetou din oraşul Ladakh, India. Pielea câinelui arăta că nu mai băuse apă de câteva zile, iar mâncare nu mai văzuse de câteva săptămâni.

 

Joanne, noua lui stăpână, s-a luptat să-l ţină în viaţă hrănindu-l din oră în oră cu porţii de ou cu orez atent calculate şi oferindu-i medicaţia necesară.

Dog climbs Everest Dog climbs Everest Dog climbs Everest Dog climbs Everest Dog climbs Everest

In Nepal

In Nepal

Dog climbs Everest Dog climbs Everest Dog climbs Everest

 

Acum, Rupee a împlinit 8 luni şi tocmai s-a întors din aventura vieţii sale. Stăpâna lui, o alpinistă înfocată, l-a dus la “o plimbare” spectaculoasă până pe la campingul muntelui Everest, care se află la o altitudine de 5.181 m! Expediţia nu a fost uşoară, dar Rupee a îndrăgit fiecare moment al ei.

Dog climbs Everest

Şi la întoarcere, cei doi nu au fost întâmpinaţi doar cu aplauzele susţinătorilor, ci şi cu o diplomă pentru patruped care să ateste că el este primul câine care a urcat pe acest munte.

Dog climbs Everest Dog climbs Everest Dog climbs Everest Dog climbs Everest Dog climbs Everest Dog climbs Everest

 

 

 

 

Tags:

Un singur comentariu

  1. Alpinist spune:

    Citez din text : „Stăpâna lui, o alpinistă înfocată, l-a dus la “o plimbare” spectaculoasă până pe la campingul muntelui Everest, care se află la o latitudine de 17,590 m! ” … si mor de ras :)))))))))))))))))))

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

powered by Binbox

X