De 1325 Vizualizari

Caii si oamenii au expresii faciale foarte asemanatoare

Caii si oamenii au expresii faciale foarte asemanatoare, cea ce ar putea fi un indiciu referitor existenta unor elemente comune in evolutia acestor specii, sustine un studiu publicat de revista stiintifica britanica „PLOS ONE”, relateaza EFE, material preluat de Agerpres.

Cercetatori de la universitatile britanice Essex si Portsmouth si de la universitatea americana Duquesne din Pittsburgh, au elaborat un sistem de catalogare a expresiilor faciale in functie de miscarile anumitor muschi si au identificat in acest mod 13 miscari ale fetei la cimpanzei, 16 la caini, 17 la cai si 27 la oameni.

„Surprinzator a fost bogatul repertoriu de miscari complexe ale fetei la cai si cat de multe dintre acestea se aseamana cu cele ale oamenilor”, a afirmat Jennifer Wathan, unul dintre coautorii studiului.

In pofida diferentelor evidente intre structura fetei cailor si oamenilor, s-au identificat „miscari de buze si ochi” foarte asemanatoare, iar „acum va trebui sa se stabileasca legatura dintre aceste miscari si starea de spirit”, a mai spus ea.

Aceste descoperiri vor furniza informatii utile pentru veterinari si pentru cei care ingrijesc animalele si sunt preocupati de bunastarea acestora, a subliniat o alta specialista care a luat parte la realizarea cercetarii, Karen McComb.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X