Sari la conținut
Home » BullMastiff

BullMastiff

  • de


Greutate: 45 – 59 kg
Inaltime: 61 – 69 cm
Origine: Anglia,

Istoric rasa Este rezultatul imperecherii dintre un Bulldog si un Mastiff si a fost creat in sec al XIX lea pentru a prinde si a retine braconierii fara a-i rani.

Descriere Fizica Este un caine de talie mare, puternic, armonios construit, musculos, care da impresia de mare forta. Capul este mare, patrat, cu frunte turtita, cu maxilarul inferior puternic si proeminent, botul scurt, bont. Ochii sunt de marime medie, caprui. Urechile sunt de marime medie, in forma de V, situate sus pe cap si lasate natural. Coada este lata la baza, ascutita la varf, lunga pana la glezne si drepta. Blana are un par scurt, des, neted si aspru; poate fi aramiu-roscat, toate nuantele de caramiziu, cu botul si urechile negre. Poate avea o mica pata alba pe piept.

Personalitate Este un caine puternic, iute in miscari cu toata masivitatea lui, vigilent, bland, linistit, docil, dar incapatanat uneori. Tolerant si rabdator cu copiii, devotat stapanului, accepta strainii numai cu accordul stapanului. Socializat corespunzator de mic, ajunge sa se inteleaga cu alte animale din gospodarie, dar este dominant fata de alti caini.

Ingrijire Un periaj ocazionat, eventual mai frecvent in perioada de naparlire este suficient.

Conditii de viata Se simte bine in aer liber, dar se poate adapta si intr-un apartament daca este acceptat de familie caci este un caine cam mare. Chiar daca are un nivel de activitate scazut trebuie sa i se ofere zilnic posibilitatea de a se juca, de a se plimba. Are nevoie de socializare si dresaj.

Dresaj Este un caine usor de dresat, fiind sensibil la tonul vocii. Chiar daca este docil dresajul trebuie sa fie ferm, echilibrat si consecvent. Fiind puternici, trebuie invatati de mici sa mearga in lesa fara a trage. Nu este recomandat sa fie tinuta lesa de catre copii.

Utilitate Este un bun caine de paza si protectie dar poate fi folosit si de politie sau armata. Este un devotat si placut companion.