Bulgaria intră în carantină, a anunțat impunerea de restricții mai dure. Acestea care vor intra în vigoare de vineri (27 noiembrie) seara, și vor fi în vigoare până la 21 decembrie, inclusiv. Măsurile au fost anunțate de guvernul de la Sofia, în absența premierului Boiko Borisov.

Guvernu de la Sofia impune un lockdown soft

Participarea la cursuri în școli, universități, grădinițe și creșe, în toate centrele de formare, cluburi private pentru copii, precum și la toate evenimentele publice este practic interzisă. Toate evenimentele culturale și de divertisment sunt sistate. Excepție fac teatrele care vor funcționa la 30% din capacitate și cu măști, obligatoriu, conform mediapool.bg

 

Ce locații vor fi închise și care vor rămâne deschise

Bulgaria intră în carantină . Se închid sălile de sport, dar piscinele vor fi în continuare deschise. Toate localurile, inclusiv restaurantele, cafenelele, barurile și multe altele se închid. Cazinourile și sălile de jocuri de noroc se închid.

Centrele comerciale vor fi, de asemenea, închise, cu excepția unui număr de magazine situate în interiorul acestora – magazine alimentare, bănci, birouri de asigurări, magazine pentru animale de companie, magazine de plăți și magazine ale operatorilor de utilități.

Lanțurile de magazine care vând electrice și electrocasnice vor continua să lucreze. Turismul de grup este interzis. Este important să rețineți că magazinele mici din cartiere vor rămâne deschise. Rămân deschise bisericile și parcurile.

 

„Este o decizie dificilă, dar luată la timp”, a spus generalul Vențislav Mutafciiski, care este președintele Comandamentului Național Operativ (CNO). Scopul este ca noile cazuri să scadă cu aproximativ 50%. „Este echivalent cu salvarea a mii de vieți”, a explicat el. „CNO și Ministerul Sănătății urmăresc foarte atent ce se întâmplă în țară și în lume în ceea ce privește boala și mortalitatea.

Măsurile sunt oportune, deoarece au fost luate atunci când Bulgaria a avut niveluri de infectare atinse de alte țări din Europa în urmă cu o lună. Cu peste 600 de infectări la 100.000 de oameni, a trebuit să ia aceste măsuri stricte, dar mult mai liberale decât în alte țări din Europa. Nu există nicio închidere în case. Scopul este de a reduce rata incidenței. Acest lucru se va întâmpla cel mai devreme la sfârșitul celei de-a doua săptămâni. Se așteaptă ca mortalitatea să scadă în a treia săptămână”, a spus Mutafciiski.

Animalzoo.ro Vreti sa primiti notificari cu ultimele stiri? Nu Da