De 1875 Vizualizari

Bucureștenii care nu-și declară câinii, amenzi de 3.000 de lei

Proprietarii de câini din Capitală trebuie să-și declare animalele.

Andrei Călin

Posesorii de câini vor avea obligația să-și declare câinii, iar în caz contrar vor fi sancționați pecuniar cu suma de 3.000 de lei. Legea a intrat în vigoare începând cu data de 8 iulie, iar oamenii legii vor aplica amenzi începând cu data de 1 ianuarie 2014. Astfel, iubitorii vor avea la dispoziție aproximativ 6 luni pentru a-și îndeplini noua obligație. Câinii pot fi declarați la sediul Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA).

Pentru animalele nesterilizate, stăpânii sunt obligați să plătească suma de 150 de lei. O persoană poate adopta un singur câine pe an, fără să plătească taxă, iar ONG-urile nu vor mai plăti taxă, dacă iau în grijă până la 100 de animale.

3 Comentarii

  1. Mi se pare corect!

    • securistu spune:

      Ce ti se pare corect in a ma obliga oprescu impreuna cu sleahta lui de bulangii sa imi sterilizez cainele in mod obligatoriu ? Daca maine vine Oprescu si te amendeaza pe tine ca fiinta umana ca nu esti sterilizata , o sa ti se para la fel de corect ?
      Faci umbra pamantului degeaba .

  2. Mi se pare absolut aberant! In loc sa incurajeze adoptiile, ei fac exact invers. N-am o problema sa-mi declar catelul la ASPA, dar e absurd sa ma obligi sa platesc daca nu e sterilizat. Pot sa nu il dau niciodata sa fac pui, mascul fiind, si sa nu il sterilizez. De ce sa-l chinui inutil?!

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X