Sari la conținut
Home » Braconieri descoperiți în zona râului Someș

Braconieri descoperiți în zona râului Someș

În județul Sălaj, autoritățile au descoperit braconieri în zona râului Someș, iar paznicii atrag atenția că pescuitul este interzis în această perioadă. Metodele utilizate de braconieri sunt tot mai dăunătoare pentru râuri și pârâuri.Braconierii folosesc, din păcate, tot mai multe metode în încercarea de a prinde cât mai mulți pești. Printre metodele întâlnite figurează și utilizarea dronelor – spune sălăjanca Veronica Ispas, multiplă vicecampioană la pescuit sportiv și coordonatoarea  Clubului Pescarilor din Sălaj.

Veronica Ispas: ”Unii dintre așa-zișii pescari, deci să nu le mai spuneți pescari, nu sunt pescari, își agață ce au de băgat în apă de acea dronă și au un dispozitiv de lansare undeva foarte departe. Zi și noapte avem sprijinul Jandarmeriei. Dacă ar fi și la noi ca în străinătate, ar fi extraordinar de bine: nu poți să pescuiești până nu dai un examen, până nu cunoști speciile de pești, până nu cunoștri legislația în vigoare. Legislația la noi este în continuă schimbare. Ne culcăm seara cu o lege și ne trezim dimineață cu altă lege. Le dă o amendă modifică sau mustrare.”

Veronica Ispas crede, însă, că braconajul nu va putea fi înlăturat niciodată, atâta vreme cât unii așa-ziși pescari nu își vor schimba mentalitatea pentru a înțelege ce înseamnă cu adevărat pescuitul