Sari la conținut
Home » Brac italian / Pointer italian, Bracc Italiano

Brac italian / Pointer italian, Bracc Italiano

  • de


Greutate: 25 – 40 kg
Inaltime: 55 – 67 cm
Origine: Italia,

Istoric rasa Dupa parerea multor specialisti, aceasta rasa este cea mai veche dintre rasele de brac din Europa. Se vorbeste despre el in operele lui Plineu, Xenofon si Dante. Vechi marmure romane reprezinta caini asemanatori cu acestia. Sculptorul italian Benvenuto Callini a realizat o sculptura ce reprezinta acest caine si care se gaseste la Muzeul Louvru. Se presupune ca provine din incrucisarea cainilor gonitori cu Mastiff. In secolul XIX rasa cunoaste un declin, atunci cand atentia vanatorilor s-a indreptat catre rasele englezesti, dar in secolul al XX-lea a fost revigorata si raspandita. Initial au existat doua timpuri, cel cu alb si oranj din Piedmont si celalalt alb cu maro din Lombardie, dar astazi sunt considerate aceeasi rasa.

Descriere Fizica Este un caine de talie mare, puternic, cu aspect patrat, viguros, cu un aspect armonios. Capul este potrivit de mare, ingust cu un bot lung, nas mare, de culoare maro sau roz. Ochii sunt mari, ovali si de culoare maro deschis. Urechile sunt mari, lungi, rotunde la capete, atarna pe langa cap. Coada este de grosime medie si taiata la 13-15 cm si o tine orizontal. Parul este scurt, des, lucios, moale si poate fi alb cu pete mici sau mari, oranj sau maroniu deschis.

Personalitate Este un caine inteligent, activ si muncitor pe teren, calm, linistit acasa, sensibil, dar si incapatanat uneori. Este ascultator si devotat stapanului, afectuos si atasat de copii, suspicios si precaut cu strainii. Se intelge bine cu alti caini si alte animale din gospodarie. Are auzul si mirosul foarte bun.

Ingrijire Periajul cu o perie de cauciuc executat mai intens in perioada de naparlire este suficient pentru blana acestui caine.

Conditii de viata Este un caine care se simte foarte bine in aer liber, intro curte ingradita cu posibilitatea de a face mereu ceva alaturi de unde stapan activ. Ii place sa alerge pe langa o bicicleta, sa participe la vanatoare, sa inoate, sa alerge (dupa ce se definitiveaza cresterea – la aproximativ un an si jumatate). Are nevoie de dresaj, socializare.

Dresaj Dresajul acestui caine trebuie sa fie bland, incurajator, facut cu o voce calma si fara a ridica tonul.Trebuie sa fie un dresaj consecvent, echilibrat, afectuos. Nu trebuie solicitat prea mult fizic in perioada de crestere. Psihic se maturizeaza la doi-trei ani.

Utilitate Este un bun vanator de pasari, este un caine de aret si excelent aportor. Este un bun paznic al locuintei si un placut companion.