Sari la conținut
Home » Boxer

Boxer

  • de


Greutate: 25 – 36 kg
Inaltime: 53 – 63 cm
Origine: Germania,

Istoric rasa Isi are originea in Evul Mediu si a fost obtinut prin incrucisari repetate intre rasele Bullenbeissern din Braband, Mastiff si Bulldog-ul englez. A fost recunoscut ca rasa in 1896 odata cu infiintarea clubului pentru cresterea cainelui Boxer

Payday loans online united states.

Descriere Fizica Este un caine de talie mijlocie spre mare, musculos, cu aspect patrat si un corp solid, atletic. Are un cap mare, lat cu un bot bine dezvoltat, nu prea scurt, cu mandibula proeminenta, nasul usor turtit si buza superioara mare, groasa si lasata lateral. Ochii sunt mari de culoare caprui inchis. Urechile sunt de marime medie, lasate natural sau taiate pentru a sta ridicate. Gatul este lung si puternic. Coada  este taiata scurt si o tine ridicata. Blana are un par scurt, drept, lucios si lipit de corp. Poate fi maro-roscat pana la galben, vargat pe fond galben sau brun. Are o masca neagra si pete albe pe piept, partea inferioara a picioarelor, pe cap dar nu mai mult de 1/3 din corp.

Personalitate Este un caine inteligent, curios, dornic sa invete, vigilent, vioi, chiar exuberant si destul de activ. Vesel si prietenos in special cu copiii, fidel si atasat in special stapanului dar banuitor cu strainii poate deveni in unele imprejurari violent. Nu este zgomotos, isi rezerva latraturile numai pentru alarma. Bine socializat si educat, accepta alti caini si alte animale de companie.

Ingrijire Blana nu necesita o ingrijire deosebita. Perieri ocazionale si mai frecvente in perioada de naparlire sunt suficiente. Din pacate, aceasta rasa este predispusa la diverse forme de cancer. La orice modificare in comportamentul cainelui este bine sa ne adresam unui medic. Nu se recomanda sa fie tinut prea mult timp sub un soare puternic, pentru a preveni aparitia unui cancer de piele.

Conditii de viata Avand un nivel de activitate ridicat, boxerul se simte mai bine in aer liber cu mult spatiu de miscare, dar se poate acomoda si intr-un apartament cu conditia sa i se ofere posibilitatea de a face multa miscare, zilnic, alaturi de un stapan cu experienta in crestearea cainilor. Are nevoie de dresaj, socializare, exercitii.

Dresaj Este un caine usor de dresat pentru ca este inteligent, invata usor si vrea sa faca pe plac stapanului. Avand multa energie este potrivit pentru diverse activitati sportive cum ar fi dresaj, concursuri de agilitate.

Utilitate Este un devotat si de incredere paznic al locuintei si gospodariei. Poate fi folosit si pentru indrumarea nevazatorilor. Este un placut si vesel companion.