De 4495 Vizualizari

Bolile la caini. De ce se îmbolnăvesc câinii, în funcție de rasa din care fac parte

Bolile la câini sunt diverse. Deși nu există vreo boală de care un câine să fie ferit prin faptul că aparține de o anumită rasă, există afecțiuni mai des întâlnite în cazul anumitor câini, decât în cazul altora.

Știind de ce ar putea suferi animalul dumneavoastră de companie, și care sunt cauzele care produc boala, veti putea preîntâmpina mai ușor apariția afecțiunii.

Iată care sunt bolile specifice celor mai cunoscute rase.

Ciobăneștii germani – ca orice rasă de câine mare, ciobănescul este predipus la afecțiuni care țin de aparatul locomotor, cum ar fi displazia la șold sau artroză. De asemenea, ciobăneștii suferă adesea de gastroenterită și hemofilii.
Golden retriever – Una dintre cele mai frumoase și apreciate rase de câine, golden retrieverul suferă, ca și ciobănescul german, foarte adesea, de displazie de șold. Așa că o alimentație care îl va ajuta la menținerea articulațiilor intr-o stare bună, ar fi binevenită. De asemenea, acești câini se îmbolnăvesc de dermatite și de alergii.

Bichonii – Afecțiunile la ochi sunt specifice acestor câini, dar ei pot suferi și luxații.

Beagle – Cățeii din această rasă suferă adesea de afecțiuni ale aparatului auditiv și vizual, dar, cu vârsta pot apărea și tumorile și alte probleme.

Fox terrier –   Ca orice rasă, și aceasta are afecțiuni specifice aparatului locomotor, în special în zona umărului, unde poate suferi dislocări. De asemenea, cu vârsta poate apărea, la nivelul ochilor, glaucomul.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X