Sari la conținut
Home » Boală misterioasă în rândul câinilor!

Boală misterioasă în rândul câinilor!

Plimbare comună cu animalele de companie!

Boală misterioasă în rândul câinilor! Cercetătorii din Statele Unite încearcă să dezlege misterul unei infecții respiratorii care afectează câinii și care în unele cazuri a dus la deces.

Această boală necunoscută este descrisă ca o „afecțiune infecțioasă respiratorie canină atipică”. Printre simptomele raportate se numără tusea, strănutul, scurgerile nazale sau oculare și letargia.

Boală misterioasă în rândul câinilor!

De la începutul lunii august, veterinarii din Oregon au consemnat peste 200 de cazuri ale acestei afecțiuni, iar alte raportări au venit din statele Colorado, Illinois și New Hampshire.

Laboratorul de diagnosticare a bolilor animalelor din Washington a semnalat, de asemenea, mai multe cazuri ale acestei boli misterioase la câini.

Kevin Snekvik, director executiv al centrului și profesor la Washington State University College of Veterinary Medicine, a declarat că au observat o creștere a numărului de câini afectați. Manifestările bolii persistând mai mult de câteva zile.

Desi la acest laborator nu au fost raportate decese, alte centre veterinare din alte state au consemnat cazuri fatale.

Specialiștii susțin că această afecțiune la câini prezintă simptome asemănătoare bolilor respiratorii obișnuite, dar adesea testele nu indică prezența patogenilor obișnuiți.

De asemenea, boala se dovedește rezistentă la tratamentele standard. Dr. David B. Needle, medic patolog la Laboratorul de Diagnostic Veterinar din New Hampshire, a explicat că decesele par să fie mai puțin frecvente. Și apar rar sub forma unei pneumonii acute, fiind, uneori, rezultatul unei infecții secundare.

Needle sugerează că boala ar putea fi cauzată de o bacterie

Originea bolii este încă subiect de cercetare. Echipa de specialiști încearcă să identifice patogenul responsabil și să găsească eventualele secvențe comune de ADN cu alte afecțiuni.

Needle sugerează că boala ar putea fi cauzată de o bacterie care s-a adaptat la colonizarea câinilor. Poate ca rezultat al unei mutații sau a preluării unei gene dintr-o altă sursă.

În ciuda preocupărilor legate de evoluția situației, Asociația Medicală Veterinară din Oregon recomandă proprietarilor de câini să fie vigilenți. Iar în cazul apariției simptomelor, să contacteze imediat medicul veterinar.

Încurajează respectarea unor măsuri preventive, cum ar fi reducerea contactului cu câini necunoscuți și evitarea interacțiunii cu câini bolnavi.

Menținerea programului de vaccinare al câinilor pentru boli precum gripa, Bordetella și paragripa este, de asemenea, recomandată pentru menținerea stării de sănătate a animalelor de companie, conform sportmedia.ro.