Sari la conținut
Home » Bloodhound / Chien de Saint Hubert

Bloodhound / Chien de Saint Hubert

  • de


Greutate: 36 – 50 kg
Inaltime: 58 – 68 cm
Origine: Belgia,

Istoric rasa Este o rasa foarte veche provenind din Mollosul de Tibet adus in Galia si Anglia de catre legiunile romane. Mai tarziu s-a dezvoltat intr-o manastire din Ardeni datorita misionarului Sain Hubert, de la care a primit si numele, si unde a fost mentinuta ca rasa pura timp de cateva secole. A fost foarte apreciat la curtile regale si la vanatoarea in haite.

Descriere Fizica Este un caine de talie mare, puternic, masiv, cu pielea subtire, libera care atarna in cute pe frunte, obraji, gat. Capul este lunguiet, craniul inalt si ascutit, botul lung, nas mare si buze mari. Ochii sunt adancitit in orbite, de culoare inchisa. Urechile sunt atasate jos, foarte lungi, atarna in pliuri lungi de-a lungul maxilarelor. Coada este lunga, format conic, purtata in sus, usor curbata, dar nu pe spate. Blana are un par scurt, des, destul de aspru pe intregul corp, dar este moale si matasos pe cap si urechi. Cele mai des intalnite culori sunt negrul si cafeniul, cafeniu si rosu, rosu complet. Poate avea sau nu pete albe pe piept, labe sau coada.

Personalitate Este un caine inteligent, serios, activ, bland, prietenos, perseverent mai ales in urmarirea vanatului ranit dupa urma de sange, de unde si numele de bloodhound (blood=sange), nu latra mult, dar latra tare, au un simt olfactiv foarte dezvoltat, vioi, echilibrat, dar incapatanat si independent. Este foarte rabdator cu copiii, devotat si atasat de stapan. Nu are probleme cu strainii, cu alti caini sau alte animale.

Ingrijire Blana trebuie periata ocazional pentru a indeparta firele de par moarte. Urechile trebuiesc ingrijite permanent pentru a nu se infecta de la mizeria sau praful adunat. La fel trebuiesc ingrijite cutele de pe fata.

Conditii de viata Este un caine rezistent la intemperii si se simte cel mai bine in aer liber, intr-o curte ingradita unde se poate misca in voie. Este un caine care creste repede si nu trebuie fortat sa faca plimbari lungi pana nu se dezvolta complet. Are un nivel de activitate ridicat si este indicat persoanelor active.

Dresaj Este un caine incapatanat si independent si de aceea se dreseaza mai greu. Persoana care se ocupa de dresaj trebuie sa aiba experienta, multa rabdare si sa fie consecventa. Cainele trebuie invatat de mic sa vina la comanda pentru a nu pleca de unul singur, caci are acest obicei atunci cand simte mirosul vanatului.

Utilitate Este un excelent caine de vanatoare. Este folosit de politie pentru luat urma si un placut si devotat companion.