Sari la conținut
Home » Beneficiile utilizarii unui purificator de aer cu filtru HEPA în prezența animalelor

Beneficiile utilizarii unui purificator de aer cu filtru HEPA în prezența animalelor

Toți oamenii își iubesc animalele de companie. Cumpără cea mai bună hrană, se laudă chiar și că le oferă vitamine și suplimente speciale, pentru că își doresc ca animalele lor de companie să se dezvolte și să aibă cea mai sănătoasă viață posibilă. Dar există un aspect al sănătății animalelor de companie pe care mulți îl trec adesea cu vederea, probabil pentru că este invizibil: calitatea aerului!

Ce este calitatea aerului interior și care sunt efectele sale?

Conform EPA, calitatea aerului din interior „se referă la calitatea aerului din interiorul și din jurul clădirilor și structurilor, în special în ceea ce privește sănătatea și confortul ocupanților clădirii”. Deși poate nu ești conștient de acest lucru, există multe surse în casă care pot contribui la calitatea aerului, cum ar fi azbestul, fumul, monoxidul de carbon, mucegaiul și chiar produsele pe care le folosim zilnic. În urma expunerii la acești poluanți, unele simptome imediate sunt mâncărimea ochilor, durerea în gât, amețeli, dureri de cap și oboseală. În cazul unei expuneri prelungite, studiile arată că o calitate slabă a aerului din interior a fost legată de probleme respiratorii, boli de inimă și chiar de deces.

Cum le afectează pe animale calitatea slabă a aerului din interior?

Imaginează-ți că ai nasul unui câine, plămânii unei păsări și ochii unui iepure. Toți sunt extrem de sensibili, motiv pentru care este regretabil faptul că avem o calitate a aerului din interior, în medie, de 2 până la 5 ori mai proastă decât cea din exterior. Având în vedere că majoritatea animalelor de companie își petrec timpul aproape de sol, praful, murdăria și chiar și părul de animale se pot acumula și pot fi inhalate sau ingerate de animale. Oamenii sunt familiarizați cu propriile alergii, dar și animalele le pot avea!

Ce ar trebui să faci?

Utilizează un purificator de aer cu filtru HEPA, cum ar fi purificatorul de aer, care poate reține particule cu dimensiuni de până la 0,1 microni, cu o eficiență de peste 99%.

Ca și oamenii, animalele sunt afectate de mediul în care trăiesc, inclusiv de calitatea aerului pe care îl respiră. Acest lucru face ca un purificator de aer să fie soluția perfectă pentru casa ta. Purificatoarele de aer permit animalului tău de companie să respire un aer lipsit de impurități, poluare și bacterii. Acest lucru poate contribui la asigurarea faptului că fiecare membru al familiei respiră un aer curat, lipsit de cele mai periculoase toxine și particule de poluare.

Un purificator de aer te pot ajuta și pe tine și pe familia ta, inclusiv animalul tău de companie, să evitați bolile respiratorii. Acest lucru se datorează faptului că bacteriile și impuritățile care se găsesc în aerul pe care îl respiri sunt unele dintre principalele cauze ale problemelor respiratorii și ale bolilor transmise prin aer.

Avantajele unui purificator de aer

Purificatoarele de aer pot ajuta la eliminarea impurităților din aer.

Purificatoarele de aer ajută, de asemenea, la eliminarea mirosurilor neplăcute pe care le-ar putea produce animalele tale de companie. În mod similar, cei care au sau dezvoltă alergii la animalele lor de companie pot beneficia de pe urma unui purificator de aer în casă. Poate fi dificil să fii nevoit să renunți la un animal de companie atunci când apar alergiile, dar cu un purificator de aer, este posibil să nu fi nevoit să o faci. În schimb, purificatorul de aer te va ajuta la curățarea aerului de particulele care cauzează alergeni.