Sari la conținut
Home » Beagle

Beagle

  • de


Greutate: 9 – 14 kg
Inaltime: 25 – 38 cm
Origine: Anglia,

Istoric rasa Veche rasa engleza cunoscuta de multe secole. A fost foarte apreciat de regina Elisabeta care detinea o haita din aceasta rasa, dar varianta mai mica numita Pocket Beagle. In secolul al XVII-lea a fost ameliorata prin incrucisarea cu terrier, obtinandu-se exemplarele actuale. Este foarte raspandit in Anglia, Franta, SUA.

Descriere Fizica Este un caine de talie medie cu un corp proportionat, armonios, un pic mai lung decat inalt. Are craniul un pic bombat, lat, botul este de lungime medie, patrat, cu un nas negru. Ochii sunt mari, distantati, ovali, de culoare caprui. Are urechi mari, lungi, late, cu varfuri rotunjite, lasate. Coada este purata ridicat, de lungime medie, cu varful usor curbat. Blana are un par scurt, des, aspru. Are in general culorile intalnite la copoi. Poate fi bicolor (alb si rosu in toate nuantele; gri-albastriu cu pete negre) sau tricolor (baza alba, capul si spatele maroniu si o sa neagra).

Personalitate Este un caine plin de energie, vioi, prietenos, curajos, inteligent, vigilent, cu o fire independenta. Iubitor si prietenos cu stapanul, accepta cu usurinta copiii, chiar si strainii sunt acceptati. Nu are probleme cu alti caini sau alte animale din gospodarie.

Ingrijire Blana acestui caine va fi periata regulat pentru a indeparta firele de par moarte. Se pot pastra curate urechile.

Conditii de viata Acest caine se simte cel mai bine in aer liber, intr-o curte ingradita unde se poate misca in voie. Se poate acomoda si intr-un apartament langa un stapan activ, dar are nevoie zilnic de plimbari lungi, de alergat liber pentru a-si consuma energia si a sta linistit in casa (in caz contrar se plictiseste si se poate apuca de stricat). Are tendinta de a deveni obez daca mananca prea mult. Poate pleca de langa stapan daca simte miros de vanat. Are nevoie de socializare, dresaj.

Dresaj Fiind un caine cu o fire independenta este mai bine ca dresajul sa fie facut de o persoana cu experienta, cu rabdare. Dresajul trebuie sa fie ferm, consecvent, fara a fi dur sau sever. Trebuie invatat de mic sa vina la comanda pentru a nu pleca de unu singur.

Utilitate Este folosit la vanatoarea de iepuri, fazani, vulpi, chiar ursi. Este un bun si cautat companion.