Sari la conținut
Home » Basset roscat de Bretania / Basset Faouve de Bretagne, Brittany basset cafeniu

Basset roscat de Bretania / Basset Faouve de Bretagne, Brittany basset cafeniu

  • de


Greutate: 25 – 40 kg
Inaltime: 32 – 38 cm
Origine: Franta,

Istoric rasa Acest caine este urmasul Griffonului Fauve de Bretagne si a fost foarte raspandit si apreciat in Bretania in secolul al XIX-lea. Astazi se intalneste mai rar.

Descriere Fizica Este un caine de talie mica spre medie, mai mult lung decat inalt, destul de puternic. Are un craniu lung, botul dreptunghiular spre conic cu un nas mare, maro-inchis. Are urechi lungi, ascutite la varf, lasate si acoperite cu un par fin si moale. Coada este groasa la baza, de lungime medie, este lasata in forma de secera. Blana are un par aspru, des, aproape neted, de lungime medie. Este de culoare aurie, roscat mai mult sau mai putin inchis si poate avea o pata alba pe piept si gat.

Personalitate Este un caine inteligent, indraznet, curajos, perseverent, cu un excelent simt olfactiv, activ, vesel, prietenos. Prietenos si vesel cu stapanul, accepta copiii si nici cu strainii nu are probleme. Se intelege bine cu alti caini, iar alte animale nu reprezinta o probleme daca a fost obisnuit cu ele de mic.

Ingrijire Blana acestui caine trebuie periata regulat si trimata cam de 2 ori pe an.

Conditii de viata Se simte cel mai bine in aer liber, intr-o curte ingradita unde poate face miscare, dar se poate acomoda si intr-un apartament alaturi de o familie activa daca i se asigura plimbari lungi zilnice.Are tendinta, ca toti cainii de vanatoare, sa plece de langa stapan daca simte mirosul vanatului. Are nevoie de socializare, dresaj.

Dresaj Cu un dresaj bland, dar consecvent, facut cu rabdare se pot obtine rezultatele dorite. Trebuie invatat de mic sa vina la comanda pentru a evita plecarea de unul singur.

Utilitate Este un excelent caine de vanatoare de iepuri si un placut companion.