Sari la conținut
Home » Basset Artesien Normand

Basset Artesien Normand

  • de


Greutate: 12 – 18 kg
Inaltime: 26 – 36 cm
Origine: Franta,

Istoric rasa Aceasta rasa a fost creata la sfarsitul secolului al XIX-lea de catre crescatorii francezi prin imperecherea dintre Basset Artesien si Basset Normand. Este raspandit in special in Franta.

Descriere Fizica Este un caine de talie mica, cu un corp foarte lung si picioare foarte scurte. Capul este bombat, proeminent, cu un bot lat, de lungime medie, cu nas lat si negru. Ochii sunt mari si de culoare inchisa. Urechile sunt mari, lungi, ascutite la varf, lasate, drepte sau rasucite cu o piele foarte fina. Coada este lunga, ascutita la varf si este purtata in forma de sabie dar niciodata pe spate. Blana are un par scurt, neted, nu prea fin, bine lipit de corp. Poate fi tricolor (alb, portocalui si roscat) sau bicolor (alb si portocaliu). Picioarele sunt albe.

Personalitate Este un caine curajos, sociabil, prietenos, bland cu un simt olfactiv foarte puternic. Este atasat de stapan, de familie, copii. Nu are probleme cu alti caini caci, de obicei acesti caini sunt crescuti mai multi la un loc. Socializat de mic cu alte animale din gospodarie, nu vor fi probleme. Strainii sunt latrati, doar atat. Are tendinta sa plece singur mai ales daca simte miros de vanat.

Ingrijire Blana acestui caine trebuie periata cu o perie de cauciuc pentru a indeparta parul mort. Se mentin ghearele scurte si urechile curate.

Conditii de viata Este un caine adaptabil la orice conditii dar simte nevoia sa faca miscare, avand un nivel moderat de activitate, ii plac plimbarile lungi. Are nevoie de dresaj, socializare.

Dresaj Are nevoie de un dresaj perseverent, consecvent, ferm, facut de o persoana cu multa rabdare si blandete. Trebuie obisnuit de mic cu pisicile si alte animale din gospodarie.

Utilitate Este un bun animal de vanatoare si de companie.