Sari la conținut
Home » Barbet / Griffon d’arret a poil laineux, Caine de apa francez

Barbet / Griffon d’arret a poil laineux, Caine de apa francez

  • de


Greutate: 16 – 20 kg
Inaltime: 49 – 59 cm
Origine: Franta,

Istoric rasa Este o veche rasa franceza a carei origine nu este prea clara. Este printre stramosii multor rase existente astazi cum ar fi: Griffon, Poodle, Terranova, Briard etc. Acesti caini au avut diverse roluri: vanatori, manatori de stoluri, caini marinari folositi pentru a aduce franghii, obiecte pierdute. Rasa este numita astfel datorita barbiei.

Descriere Fizica Este un caine de talie medie, viguros, puternic, suplu. Capul este destul de mic, craniu lat, rotund, bot scurt, partrat si un nas mare negru sau maro. Ochii sunt rotunzi, de culoare maroniu inchis si acoperiti de parul bogat de pe cap. Urechile sunt prinse jos, late, lasate si acoperite de par bogat, cret, formand suvite. Are capul acoperit de un par bogat, cret, formand mustati si barba. Coada este de lungime medie, cu un mic carlig la varf si acoperite de parul cret. Blana este formata dintr-un par lung, moale ondulat sau cret, des, impermeabil si poate fi negru, alb, gri, castaniu, maro-roscat, culoare nisipului.

Personalitate Este un caine inteligent, curajos, aspru cu el insusi si cinstit, echilibrat, maleabil, sociabil si prietenos. Afectuos si devotat stapanului, este iubitor si rabdator cu copiii, iar strainii vor fi anuntati. Se intelege bine cu alti caini si alte animale din gospodarie.

Ingrijire Blana acestui caine trebuie periata si pieptanata frecvent si regulat pentru a nu se incalci. Se vor mentine urechile curate.

Conditii de viata Este un caine care se adapteaza cu usurinta conditiilor dintr-un apartament, dar cel mai bine se simte intr-o curte ingradita unde se poate misca in voie. Este recomandat unei familii iubitoare, afectuoase si active. Ii place sa faca plimbari lungi, sa inoate sa faca aport, sa alerg liber, fara lesa, sa aiba ocupatie caci ii place sa munceasca. Are nevoie de socializare, dresaj.

Dresaj Este un caine care se dreseaza cu usurinta pentru ca este inteligent, sensibil la intonatia vocii stapanului, dornic de munca si vrea sa fie pe plac stapanului. Totusi dresajul trebuie sa fie consecvent si destul de ferm, autoritar pentru a fi luat in serios de caine.

Utilitate Este un bun vanator in apa, excelent inotator chiar si in apele foarte reci. Este un minunat caine de companie.