Sari la conținut
Home » Azawakh / Idi, Hanshee, Oska, Rawondu, Bareeru, Wulo, Tuareg Sloughi

Azawakh / Idi, Hanshee, Oska, Rawondu, Bareeru, Wulo, Tuareg Sloughi

  • de


Greutate: 16 – 25 kg
Inaltime: 61 – 73 cm
Origine: Mali, Burkina Faso, Niger, Algeria, Sahel,

Istoric rasa Acest caine isi are originea in zonele aride ale Saharei. A fost crescut si folosit pentru vanatoare, ca animal de paza si companie de catre populatia Tuareg. Astazi se intalneste destul de rar.

Descriere Fizica Este un caine de talie mare, mai mult inalt decat lung, zvelt, suplu. Are un cap destul de mic, ingust, un bot lung, conic, nas negru. Ochii sunt ovali, de marime medie si inchisi la culoare. Urechile sunt medii ca marime, triunghiulare, pliate pe langa cap. Are un gat lung si subtire, un piept foarte adanc care urca brusc spre stomacul foarte ingust. Blana are un par scurt, fin si poate fi rosu, galben sau rosu amestecat cu alb si negru. Are labele albe si uneori alb pe frunte si piept.

Personalitate Este un caine inteligent, independent, mandru, curajos, vigilent, foarte rezistent fizic. Este bland, afectuos, chiar jucaus doar cu familia, accepta copiii daca nu il necajesc. Este rezervat, chiar agresiv cu strainii. Se intelege bine cu alti caini dar tinand cont de puternicul sau simt de vanatoare, alte animale din gospodarie pot fi in pericol langa el.

Ingrijire Blana nu necesita prea multa ingrijire. Un periaj ocazional este suficient.

Conditii de viata Acest caine se simte cel mai bine intr-o curte ingradita unde se poate misca in voie si isi poate consuma macar o parte din energia pe care o poseda. Este recomandat persoanelor active, carora le place sa faca lungi plimbari pe bicicleta, insotiti de caine. Nu este recomandat sa fie lasat liber caci s-ar putea sa plece dupa pisici sau alte animale pe care le considera vanat. Are nevoie de socializare, dresaj.

Dresaj Este un caine independent care se dreseaza mai greu. Este bine sa fie dresat de o persoana cu experienta. Dresajul trebuie sa fie facut cu multa rabdare, sa fie ferm, dar bland, prietenos pentru a castiga increderea si respectul cainelui. Cu o atitudine severa se pot obtine rezultate bune.

Utilitate Este un caine folosit pentru vanatoarea de animale mici si mari dar si ca animal de paza.