De 692 Vizualizari

Avertismentul OMS privind carnea rosie continua sa provoace reactii: Mancati lama, sfatuiesc autoritatile boliviene!

Ministerul Sanatatii din Bolivia sustine avertizarea Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) privind riscurile consumului de carne rosie, recomandand in locul acesteia carnea de lama, relateaza, potrivit Agerpres, AFP.

In Bolivia, „avem carne de buna de lama, cu niveluri scazute de grasimi, dar care trebuie consumata cu moderatie”, a dat asigurari Vicky Aguilar, responsabila departamentului pentru alimentatie si nutritie din cadrul Ministerului bolivian al Sanatatii.

Carnea de lama – un mamifer rumegator asemanator cu camila, cunoscut pentru lana sa si folosit ca animal de povara – si-a facut intrarea in meniurile restaurantelor exclusiviste pentru continutul sau ridicat de proteine, dar mai ales pentru nivelul scazut de grasimi.

De zece ani, carnea de lama figureaza in meniurile restaurantelor de lux din regiune, care propun gurmanzilor preparate precum carpaccio-ul de lama cu quinoa si parmezan pe pat de mici frunze de salata.

Recomandarile autoritatilor boliviene vin in contextul in care, potrivit unui nou raport dat publicitatii zilele trecute de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii, consumul de carne procesata poate provoca aparitia unor forme de cancer ale sistemului digestiv, in timp ce consumul de carne rosie este o cauza probabila a imbolnavirilor oncologice.

Un singur comentariu

  1. marius marius spune:

    orice carne e producatoare de boli , de cancer ! LASATI ANIMALELE IN PACEA LOR ! CACI ALTFEL VETI MURI DE CANCER SI ALTE BOLI!

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X