Sari la conținut
Home » „Avem un bebe mic si o pisica batrana si mi-e teama sa nu capete obiceiuri proaste, pentru ca este la varsta la care musca tot ce prinde”

„Avem un bebe mic si o pisica batrana si mi-e teama sa nu capete obiceiuri proaste, pentru ca este la varsta la care musca tot ce prinde”

  • de

Din cuprinsul articolului

Buna ziua,Am adoptat o catelusa maidaneza de la varsta de 16 zile. Inainte de asta, fusese gasita, impreuna cu inca 5 fratiori intr-un tomberon de catre o prietena, a doua sau a treia zi dupa nastere. Prin urmare, nu a avut deloc interactiune cu mama ei, iar cu fratii sai numai pana la 16 zile.Acum are 2 luni si o saptamana, este deparazitata si are 2 vaccinuri facute. Din cate ne dam noi seama, este o corcitura de ceva cu ciobanesc german, deci va creste destul de mare. Este foarte activa si a devenit imperativ sa incepem sa o scoatem la plimbare si sa incepem sa o si dresam. Avem un bebe mic si o pisica batrana si mi-e teama sa nu capete obiceiuri proaste, pentru ca este la varsta la care musca tot ce prinde.Singura problema este ca medicul veterinar mi-a interzis categoric sa o scot din casa inainte de a termina schema de vaccinare, nici nu imi da voie sa o las din brate atunci cand merg acolo. Cand am intrebat daca ii putem face mai multe vaccinuri o data sau cu intervale mai scurte decat cele doua saptamani standard intre ele, mi-a raspuns ca nu se poate, pentru ca aceasta este schema de vaccinare, insa nu am primit o explicatie concreta referitoare la motivul pentru care nu se poate acest lucru.In aceste conditii, as dori o a doua opinie din partea dumneavoastra:1. Se pot face vaccinurile la un interval mai mic de 2 saptamani? Daca da, la ce interval, iar daca nu, din ce motiv?2. O pot scoate din casa la plimbare? Daca da, este in regula daca o las sa socializeze cu alti caini (vaccinati)?In cazul in care considerati ca mai trebuie mentionat ceva, va rog sa imi spuneti.Astept raspunsul dumneavoastra,Va multumesc.

Raspunsul veterinarului:

pisicuta bolnava Buna ziua,Ma bucur ca ati impartasit cu noi aceasta experienta si va multumim ca ati ales sa adoptati. Referitor la vaccinuri, intr-adevar, nu puteti lasa cainele afara din urmatoarele motive:- nu are imunitate impotriva celor mai periculoase si comune boli, precum parvoviroza care se transmite pe calea aerului. Cainii nevaccinati pot contacta PARVO si din locurile in care a fost, in trecut, un caine care a avut aceasta boala.- vaccinurile nu se pot face la intervale mai mici deoarece imunizarea este completa doar dupa aceasta perioada de 2 saptamani. Acele organisme vii care se regasesc in doza de imunizare, daca s-ar intalni intre ele, ar deveni ineficiente, actionand una impotriva celeilalte. Deci, daca nu se respecta cu strictete acest termen de 2 saptamani, vaccinarea devine ineficienta si inutila.Nu va ramane decat sa va jucati cu patrupedul in casa, sa incepeti, daca se poate, primii pasi in dresaj (sezi, culcat) si sa aveti rabdare.Sanatate multa!