Augie, cel mai bătrân câine din lume din rasa ei. Poveste de viață desprinsă din filme

Până acum câțiva ani, un câine ciobănesc din Australia, pe nume Maggie, era considerat cel mai bătrân câine din lume. Patrupedul avea 30 de ani și a încetat din viață în somn în locul ei preferat de dormit.

„Avea 30 de ani, încă umbla liniștită săptămâna trecută, mergea de la lăptărie spre birou și mârâia la pisici și la tot felul de lucruri. Sunt trist, dar și mulțumit că a făcut ceea ce și-a dorit de-a lungul vieții”, a declarat McLaren.

Acum, Augie, un golden retriever, a devenit cel mai bătrân câine din rasa sa, după ce a împlinit 20 de ani.Ce-i drept ar trebui să mai trăiască încă 10 ani ca să o ajungă pe Maggie. Stăpânii ei își doresc acest lucru pentru că este un câine deosebit, însă, conform specialiștilor, un câine din această rasă trăiesc între 8 ți 15 ani. Totuși, mai există și cazuri în care unii au trăit până la 17, 18 sau 19 ani.

Augie, cel mai bătrân câine din lume din rasa ei. Poveste de viață desprinsă din filme

August sau „Augie” a fost adoptată atunci când avea 14 ani și starea sa de sănătate este surprinzător de bună, a declarat unul dintre stăpânii săi, Jennifer Hetterscheidt. Augie tremură un pic atunci când se trezește, însă continuă să se bucure de plimbările zilnice din curtea casei.

Stăpânii lui Augie, Jennifer and Steve Hetterscheidt, au plănuit o petrecere cu 100 de persoane pentru ziua sa de naștere. Însă, planurile au trebuit să fie anulate din cauza pandemiei de coronavirus.

Totuși, Augie a primit cadouri, un tort de morcovi și toate măncărurile sale preferate, precum afine, pâine și paste.