Sari la conținut
Home » Au voie animăluțele să mănânce clătite?

Au voie animăluțele să mănânce clătite?

Măslinele reprezintă un pericol pentru pisica ta

Au voie animăluțele să mănânce clătite? Atât pisicile, cât și câinii, manifestă deseori un apetit pentru clătite, încercând să atragă atenția stăpânilor lor pentru această delicatesă.

Cu toate acestea, este crucial să ne gândim de două ori înainte de a le oferi aceste delicii animalelor noastre de companie. Motivul este că clătitele sunt un aliment interzis pentru prietenii noștri necuvântători, deoarece pot afecta negativ sistemul lor digestiv.

Au voie animăluțele să mănânce clătite?

Clătitele conțin ingrediente cum ar fi drojdia, făina, care conține o cantitate semnificativă de proteine vegetale și gluten. Laptele este slab tolerat de către majoritatea animalelor de companie. Aceste ingrediente pot provoca daune serioase sănătății lor.

Dacă observi că pisica sau câinele tău începe să cerșească clătite sau alte alimente interzise, este esențial să le oferi în schimb gustările obișnuite. Cel mai important, sănătoase pentru ei.

Un câine va fi cu siguranță încântat de un os ca gustare. În timp ce un pisoi nu va refuza cu siguranță o pungă de hrană umedă adecvată pentru dieta sa.

Ignorarea acestei recomandări poate duce la apariția unor afecțiuni grave la animalul tău de companie, cum ar fi gastrită, pancreatită, probleme renale și altele.

În loc să îl tratezi ulterior pe patrupedul tău și să fii martor la suferința lui, arată hotărâre și refuză ferm să îi oferi alimente care pot dăuna sănătății sale. Este responsabilitatea noastră să le oferim animalelor noastre de companie mâncare sănătoasă și sigură pentru a le menține sănătatea și fericirea.

Clătite apetisante
Clătite apetisante. Sursa foto: freepik.com

Câinii și pisicile pot dezvolta alergii

Atât câinii, cât și pisicile pot dezvolta alergii, asemenea oamenilor. Alergiile la animale de companie sunt reacții exagerate ale sistemului lor imunitar la substanțe numite alergeni, care pot fi prezente în hrana lor, în mediul înconjurător sau chiar în alți animale de companie.

Iată câteva dintre cele mai comune tipuri de alergii la câini și pisici:

  1. Alergii alimentare: Animalele de companie pot dezvolta alergii la anumite ingrediente din hrana lor. Cum ar fi carne de pui, carne de vită, lactate, cereale sau alte componente. Aceste alergii pot provoca simptome precum mâncărimea pielii, erupții cutanate, vărsături și diaree.
  2. Alergii de contact: Acestea pot apărea atunci când pielea sau blana unui animal de companie intră în contact cu substanțe alergene. Cum ar fi pesticidele, produsele de curățare, parfumurile sau produsele pentru îngrijirea animalelor, conform gradinadelegume.firenews.video.