1131 Vizualizari

Au salvat un pui de papagal inca de cand era EMBRION! Afla ce solutie ingenioasa au gasit oamenii

Pasarea face parte dintr-o specie extrem de rara - FOTO

Kakapo este o specie nocturnă de papagal care face parte din familia Strigopinae și este originară din Noua Zeelandă. Această pasăre de dimensiuni foarte mari se află pe lista celor mai amenințate specii, în prezent existând aproximativ 130 de exemplare în toată lumea.

 

oul de kakapo 1

 

Cativa crescători au reuşit o performanţă amuzantă, am putea spune! Au încercat să salveze un ou de femelă de Kakapo care s-a crăpat, lipind oul cu o bandă adezivă. Oamenii au sperat că membrana interioară nu s-a distrus si au aşteptat să treacă perioada de incubaţie. La sfârșitul lunii februarie, surpriză!, a apărut un pui de papagal Kakapo!

 

oul de kakapo 3

 

Conform datelor existente, în ultimii trei ani, doar doi pui au ieşit ou.

Femelele nu sunt interesate de reproducere, iar masculii asociază deseori comportamentul partenerelor cu cel al animalelor de pradă.

oul de kakapo 4 oul de kakapo 5

 

oul de kakapo 6

Despre Kakapo mai trebuie spus că nu poate zbura, iar când se află în pericol, de multe ori sfârșește din cauza tentativelor sale de zbor.

oul de kakapo 7

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

powered by Binbox

X