De 3842 Vizualizari

Atrocitatile la care au supus animalele sunt greu de imaginat! Sefii unui adapost pentru caini din Bihor au fost, in sfarsit, condamnati! Inchisoare e prea putin pentru ce au facut!

asa arata un caine de la adapostul bihorean, dupa o operatie de sterilizare...

Unii caini, aflati pe moarte, erau aruncati fara sa fie eutanasiati direct in camera frigorifica unde erau tinute cadavrele ce trebuiau predate spre incinerare, cu explicatia ca "se vor eutanasia singuri pana dimineata"

Sefii unui adapost pentru caini din Bihor au fost condamnati la inchisoare pentru acte de cruzime asupra animalelor. Medicul veterinar al centrului a fost condamnat la 7 ani de inchisoare si nu mai are voie sa profeseze, iar administratorul adapostului a primit 6 luni de inchisoare, cu suspendare.

Potrivit bzi.ro – ei au fost reclamati de un ONG pentru ca au tinut animale bolnave la un loc cu cele sanatoase si au aruncat mai multi caini loviti de masini, dar inca vii, intr-o camera frigorifica, langa cadavrele altor animale. Sentinta, una care nu este definitiva, vine la trei ani de la comiterea faptelor, potrivit presei locale.

Dupa vehementa opozitie a ONG-urilor, in octombrie 2012 ADP prelua Adapostul Grivei de la Fundatia SOS Dogs. O luna mai tarziu, pe retelele de socializare a inceput sa circule fotografia unui caine operat in adapost, dar cu firele desfacute si sangerand. „Macel!”, au acuzat iubitorii de caini, organizatia Happy Dogs and Other Animals depunand la Parchetul Oradea o plangere insotita de o petitie prin care 700 de persoane cereau masuri impotriva celor vinovati.

Ancheta, inceputa dupa o luna, in decembrie, a fost prima din istoria procuraturii bihorene ce viza fapte de cruzime impotriva animalelor.

Incheiat in august 2013, rechizitoriul de trimitere in judecata scotea la iveala nereguli serioase: adapostul fusese fieful unui veterinar fara suflet. Cea mai grava acuza formulata de procurori contra lui Cosmin Simonca este ca, desi potrivit legii eutanasierea cainilor trebuia facuta prin injectii intravenoase, la „Grivei” maidanezii erau injectati intracardiac cu sulfat de magneziu, un medicament pentru tulburari renale, care in doze mari provoaca paralizia si decesul, insa doar dupa ore de agonie. Dar metoda era mai ieftina. Procurorii au mai stabilit ca medicul nu a dispus separarea cainilor raiosi de ceilalti si a femelelor cu pui de alte animale mature, dar si ca a refuzat sa trateze ori sa eutanasieze animale bolnave, lovite de masini, de tramvai ori tren. Mai mult, un ingrijitor marturisit ca unii caini, aflati pe moarte, erau aruncati fara sa fie eutanasiati direct in camera frigorifica unde erau tinute cadavrele ce trebuiau predate spre incinerare, cu explicatia ca „se vor eutanasia singuri pana dimineata”. Procurorul a considerat ca actele de cruzime au fost facute „cu stiinta si constant”, insa medicul sustine ca si-a indeplinit intocmai atributiile. Cosmin Simonca a sustinut si ca pur si simplu nu stia ca folosirea sulfatului de magneziu fusese interzisa si ca a utilizat substanta care i-a fost pusa la dispozitie.

2 Comentarii

  1. Cred ca aceste,,animale umane,, ar trebui sa se eutanesieze singure.Fac umbra degeaba pamantului,respira degeaba aerul,pentru ca nu fac nimic bun ,,doar rautate,rautate si iar rautate.Ma intreb ,ce fel de veterinar este acest individ ,ca om nu-l pot numi?ce a invatat el in 6 ani de facultate? sa omoare sufletele nevinovate ,ale animalelor sau sa le trateze si sa le salveze vietele.Pentru astfel de specimene si inchisoare este prea putin!!!

  2. Acești oameni care ucid animale cu singe rece stați liniștiți mîine vor ucide oameni.De ce ? Odată ce le face plăcere să ucidă și au făcut-o fara consecinte vor continua.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X