Ati mai vazut asa ceva?  Tot internetul rade, de ceva vreme, de pisicuta pe care o vedeti in filmarea alaturata…si nu atat de ea, cat de „mieunatul” ei.

Pentru ca, felina pare mai degraba o caprita deghizata in pisica, dupa sunetele pe care le scoate, si, de accea, toate lumea se amuza pe seama ei!

Ei bine, da! Sunetele pe care le scoate sunt hazlii de-a dreptul, dar stiti de ce face asa? Zooland.ro ne explica faptul ca, pisica „trancaneste”, iar acest comportament este perfect normal! Da, ati auzit bine…trancanitul, clantanitul, „behaitul” – sau oricum vreti sa-i spuneti este o reactie naturala a pisicii, mostenită inca de pe vremea cand stramosii ei cutreierau padurile si vanau.

Pisicile „trancanesc” atunci cand observa o prada care le este inaccesibila: o pasare sau rozatoare dincolo de un impediment, o musca, o pasare pe un gard sau in copac etc.

Asadar, „trancanitul” reprezinta incantarea pisicii la vederea prazii, dar si frustrarea, in acelasi timp, pentru ca nu reuseste sa o captureze.

Ce spuneti, v-ati surprins pisica facand asa vreodata?