Sari la conținut
Home » Atenție stăpâni! Alimente interzise animalelor de companie cu probleme de piele

Atenție stăpâni! Alimente interzise animalelor de companie cu probleme de piele

Atenție stăpâni! Alimente interzise animalelor de companie cu probleme de pieleAtenție stăpâni!  Specialiștii spun că alimentaţia joacă un rol foarte important, chiar și la animale. Aşadar, proprietarii trebuie să evite să-și hrănească animalele de companie cu anumite alimente dacă aceștia au pielea sensibilă.

De unde vin aceste probleme?

„Sensibilita­ile organismului pot genetice sau dobândite. Dermatitele pot fi provocate de factori fizici (lovituri, înţepaturi), chimici (detergent, produse de menaj, diverse substanţe chimice) sau biologici (bacterii, fungi, virusuri)”, explică Dr. Bogdan-Alexandru Viţălaru.„Pielea este cel mai mare organ din corp şi joacă rolul major în sistemul imunitar. Ea poate exprima diferite afecţiuni ale organelor interne: sensibilitaţi hepatice, renale etc. Totodată, dermatitele pasagere sunt adesea provocate de insecte hamatofage (care se hrănesc cu sânge: purici, căpuţe, ţânţari etc.). Dermatitele provocate de alergii alimentare sunt, însă, cele mai des întâlnite, iar animalul trebuie să evite principalele alimente care sunt mai greu de tolerat de către organism”, mai adaugă Dr. Viţălaru.

Mai jos redăm o listă cu alimente interzise:

Carnea de puiCarnea de pasăre este cea mai răspândită cauză a alergiilor alimentare. Unii specialişti dau vina pe modificările genetice ale puilor pentru a fi vânduţi în cantităţi industriale, a hormonilor şi antibioticelor cu care sunt crescuţi.Carnea de porc (mezeluri)Carnea de porc poate fi servită şi animalelor de companie, din când în când, dar nivelul de grăsimi şi toxine din ea este mai ridicat. În alimentaţia animalelor cu dermatită, aceasta trebuie exclusă total, iar mezelurile sunt strict interzise!LactateEi bine, multi proprietari de pisici își hrănesc pufoșeniile cu lapte. Dar proteinele din lapte pot provoca iritaţii pe piele, aşadar, e de evitat. Eczemele apar de la excesul de proteine alimale în organsim. Produse pe bază de făină şi pastele făinoase

Alimente recomandate animalelor de companie cu probleme de piele:

● Uleiul de somon● Legumele verzi● Carnea de miel● Peştele alb