Sari la conținut
Home » Atenție: Oasele vă pot ucide câinele! Aflați care sunt sigure pentru patrupedul vostru

Atenție: Oasele vă pot ucide câinele! Aflați care sunt sigure pentru patrupedul vostru

Sunt ghindele periculoase pentru câini?

Oasele vă pot ucide câinele. Toată lumea știe că, indiferent de rasă, câinilor le place să mănânce oase. Dar FDA avertizează că oasele vă pot ucide câinele. Această hrană tradițională este periculoasă dacă nu este alesă cu grijă.

„Unii oameni cred că este sigur să le dai câinilor oase mari. Cum ar fi cele de la o friptură”, spune dr. Carmela Stamper, medic veterinar în cadrul al FDA. „Oasele nu sunt însă sigure, indiferent de mărimea lor. Dacă îi dați câinelui dvs. un os, animalul poate deveni un candidat pentru o vizită la cabinetul veterinar mai târziu. Uneori poate fi nevoie de o posibilă intervenție chirurgicală de urgență. Alteori însă poate surveni chiar moartea.”

De ce vă pot ucide oasele câinele

Procesul de gătire face ca oasele să devină mai fragile. Astfel crește probabilitatea ca acestea să se spargă și să provoace leziuni interne câinelui. Gătitul poate elimina, de asemenea, substanțele nutritive conținute în oase.

FDA enumeră următoarele riscuri asociate cu oferirea unui os fiert:

Dinți rupți. Acest lucru poate necesita o intervenție stomatologică veterinară costisitoare.

Leziuni ale gurii sau limbii. Acestea pot fi foarte sângeroase și pot necesita o vizită la medicul veterinar.

Osul se blochează în esofag. Dacă câinele nu reușește să-l elimine, va trebui să mergeți de urggență la medicul veterinar.

Osul se blochează în trahee. Acest lucru se poate întâmpla dacă câinele dumneavoastră inhalează din greșeală o bucată de os suficient de mică. Și aceasta este o urgență, deoarece animalul va avea probleme de respirație.

Osul se blochează în stomac. Osul poate fi prea mare pentru a ieși din stomac și trece în intestine. În funcție de mărimea osului, câinele poate avea nevoie de o intervenție chirurgicală. Sau de o endoscopie gastrointestinală superioară.

Osul se blochează în intestine. În astfel de cazuri provoacă un blocaj și este posibil să fie nevoie o intervenție chirurgicală.

Constipație. Câinele dumneavoastră ar putea avea dificultăți în a elimina fragmentele de os. Acestea sunt foarte ascuțite și zgârie interiorul intestinului gros sau al rectului în timp ce se deplasează. Acest lucru provoacă dureri severe și poate necesita o vizită la medicul veterinar. Mai ales dacă este însoțită de sângerare severă din rect.

Peritonită. Această infecție bacteriană este urâtă și greu de tratat. Apare atunci când fragmentele de oase fac găuri în stomacul sau intestinele câinelui dumneavoastră. Și în cest caz este nevoie de o vizită de urgență la medicul veterinar.

Ce oase sunt sigure pentru câinele meu?

Caine în lesă
Caine în lesă care stă preș

Oasele crude pot fi mai sigure și mai sănătoase. Cățelul dvs. are o cerință biologică pentru nutrienții care se găsesc în măduva osoasă și în oasele în sine.

Prin urmare, i le puteți da cu condiția să respectați câteva condiții.

Există așa-numita de oase comestibile. Acestea sunt oasele goale, care nu suportă greutate, ale păsărilor. De obicei de aripi de pui și gâturi de pui și curcan. Acestea sunt moi, flexibile, nu conțin măduvă și pot fi zdrobite cu ușurință. Furnizează calciu, fosfor și oligoelemente. Pot fi o parte esențială a dietei de hrană crudă a cățelului dumneavoastră, potrivit theanimalkeeper.

Mai există și așa-numitele oase recreaționale. Sunt bucăți mari de femur de vită sau oase de șold de la șold pline de măduvă. Nu au un aport nutrițional alimentar semnificativă pentru câinele dumneavoastră. Practic, nu sunt pentru a fi mestecate și înghițite, ci doar ronțăite. Astfel sunt excelente pentru sănătatea orală a cățelului dumneavoastră.Oasele de acest tip ajută la descompunerea tartrului și reduc riscul de boli ale gingiilor.