De 1089 Vizualizari

Atenţie! Invazia de ţânţari îţi poate ucide câinele!

Pericol pentru animalele de companie.

Nu degeaba se spune că ţânţarul este cea mai periculoasă fiinţă de pe planetă, atât pentru oameni cât şi pentru animalele noastre de companie. Insectele care se hrănesc cu sânge sunt purtătoare de foarte multe boli, printre care şi dirofilarioza cardiacă, denumită poplar „viermele cardiac”.

Acesta este unul dintre cele mai mari pericole la care se expune animalul tău în anotimpul cald. Pe lângă dermatitele şi alergiile provocate de înţepătura acestei mici insecte, ea poate transmite câinelui tău acest parazit extrem de periculos, greu de detectat şi care îi poate produce decesul animalului dacă nu este eliminat la timp.

„Vierme cardiac” se situează chiar în inima animalului, unde se şi înmulţeşte. În puţin timp, acest vierme blochează vasele de sânge, producând insuficienţă cardiacă şi deces. Singura soluţie de a preveni infestarea câinelui este deparazitarea regulată, conform sfaturilor veterinarului. (M.M)

Tags:

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X