De 989 Vizualizari

ATENȚIE! Cât de PERICULOASĂ este înțepătura de ȚÂNȚARI. Virusul West Nile transmis de această insectă poate declanșa afecțiuni grave

A crescut numărul de cazuri de infecție cu virusul West Nile

ATENȚIE! ATENȚIE! Cât de PERICULOASĂ este înțepătura de ȚÂNȚARI. Cazurilor de infecţie cu virusul West Nile semnalate în acest sezon a ajuns la patru, acestea fiind în judeţele Galaţi, Călăraşi, Tulcea şi în municipiul Bucureşti. Una dintre persoanele infectate a murit.

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), în perioada iunie – august, au fost înregistrate patru cazuri de infecţie cu virusul West Nile, fiind vorba şi de un deces, în judeţul Călăraşi.

Chiar dacă vara s-a terminat, specialiştii recomandă oamenior să poarte îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizeze substanţe împotriva ţânţarilor şi substanţe insecticide în locuinţă şi în jurul acesteia, să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă (plase de protecţie la ferestre), să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei, să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer.

Citește mai mult despre virusul West Nile transmis de țânțari pe doctorulzilei.ro.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X