Sari la conținut
Home » ATENȚIE! Ai așteptările EXAGERATE de la animalul tău de companie? Nu-l mai OBLIGA să…

ATENȚIE! Ai așteptările EXAGERATE de la animalul tău de companie? Nu-l mai OBLIGA să…

ATENȚIE! Ai așteptările EXAGERATE de la animalul tău de companie? Întotdeauna oamenii au așteptări exagerate de la animalul lor de companie. Așteptări pe care prietenul canin trebuie să îndeplinească, altfel, riscă să fie respins, bătut sau, în cel mai rău caz, abandonat. Iubitorii de animale doresc ca blănoasele lor să se comporte precum copiii, însă este împotriva naturii pentru ei. Noi le impunem diverse reguli, în funcție de dispozițiile noastre și le cerem să se adapteze.Uite câteva exemple

  • Dorim un câine exact cum am văzut în ultimul film văzut la cinema sau la televizor. Alegem un câine pentru culoarea ochilor, pentru aspectul blănii, pentru petele de pe corpul lor sau pentru că seamănă cu jucăria pe care ai avut-o în copilărie. Ei bine, trebuie să înțelegeți că niciodată nu ar trebui să cumperi un câine pentru unul dintre aceste motive, este o mare greșeală.
  • Cum au adus acasă un cățel trebuie să învețe imediat să ceară afară. Din nefericire, răbdarea stăpânului este foarte scurtă. La fel ca și copiii, câinii învață acest lucru într-un timp mai scurt sau mai lung.
  • Trebuie neapărat, dar absolut neapărat să aibă aceleași ritmuri biologice ca noi pământenii, cu diferențe de program în timpul săptămânii și weekend. Ei bine, trebuie să fim realiști pentru că ei nu se pot adapta la acest program dezordonat.
  • Mai este un aspect pe care oamenii și-l doresc, acela de a putea mângâia, ține în brațe sau pupa cățelul. Nu, nu putem să-l obligăm să facă ceva ce nu dorește.
  • Trebuie să fie ascultători tot timpul. Omul așteaptă ca tovarășii lor canini să fie recunoscători față de membrii familiei. Așadar, specialiștii lămuresc și acest aspect. Ei au o legătură de încredere cu voi, nu o datorie față de voi.
  • Trebuie să înțeleagă tot ce i se spune, trebuie să fie prietenos cu toate animalele și trebuie să fie și reticenți cu necunoscuții, da nu cu prietenii. Aveți nevoie de protecție? Cumpărați-vă o alarmă! Câinele nu trebuie să fie un mijloc de apărare.