De 3928 Vizualizari

Asta da iubire frățească! Milo a devenit câine-ghid pentru Eddie, fratele lui orb

O poveste emotionanta, o lecție de viață!

Asta da iubire frățească! Milo a devenit câine-ghid pentru Eddie, fratele lui orb. Doi căței din Crdiff, Marea Britanie, dau oamenilor din întreaga lume o lecție de viață majoră. Cu toate că nu au fost aduși pe lume de aceași mamă, Milo (6 ani) și Eddie (7,5 ani) s-au cumportat mereu ca frații. Când cel mare și-a pierdut vederea, Milo a devenit a doua lui pereche de ochi.

Angie Baker-Stedham, proprietara labradorului și a terrierului, spune că este fascinată de modul în care Milo are grijă de fratele lui mai mare. ”Îi dă jucării, se joacă și îl aduce înapoi acasă când nu suntem în preajmă. Lesele lor sunt unite și Milo îl ghidează pe Eddie”, povestește femeia.

Angie, în vârstă de 45 de ani, mai spune cât de protector e micuțul cu fratele lui mai mare: ”Mereu e cu ochii pe Eddie și atunci când sunt obosiți și stau jos, Milo se așază pe spatele lui, ca să-l facă să se simtă protejat. Uneori așa dorm. Eddie a început să-și piardă vederea anul trecut, când am observat că se lovea de pereți sau alte obstacole. A orbit foarte repede, din păcate”.

Milo nu a avut parte de un dresaj special, ci pur și simplu a știut cum să-și îngrijască fratele. Stăpânii i-au ajutat doar cu niște clopoței pe care i-au legat de zgarda lui Milo, ca Eddie să știe mereu unde se află frățiorul lui.

La un moment dat, micuțul terrier s-a îmbolnăvit și a avut nevoie de internare într-o clinică veterinară. ”Pe parcursul zilelor în care Milo nu a fost acasă, Eddie a fost foarte, foarte, foarte trist. Fără el, Eddie e un câine pierdut”, a mai spus Angie.

 

 

Tags:

2 Comentarii

  1. Asanachescu Alexandru spune:

    Ar trebui sa afle si „fiarele”cu doua picioare care au impuscat cainii.Rusine pentru rasa umana!Olandezii spun ca au invatat sa traiasca dela animale.Doamne,dar cum traiesc olandezii!

  2. O adevarata lectie de viata. Noi, oamenii avem mereu ceva de invatat de la animale, dar prea putini oameni aplica invataturile. Prea putini oameni ocrotesc animalele. Eu personal, iubesc mai mult animalele decat oamenii, din pacate.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X