Sari la conținut
Home » ASPA îşi bate joc de oameni şi de câini şi NIMENI NU FACE NIMIC! Veterinarii nu au mai fost la Mihaileşti de când a dat ninsoarea!

ASPA îşi bate joc de oameni şi de câini şi NIMENI NU FACE NIMIC! Veterinarii nu au mai fost la Mihaileşti de când a dat ninsoarea!

 EXCLUSIV ANIMAL ZOO

Cinci persoane au dârdâit de frig azi, 30 ianuarie, la porţiile ASPA Mihaileşti, în speranţa că vor putea salva câţiva câini de la moarte. La ora 10.30, cu lacrimi în ochi, frecându-şi mâinile una de cealaltă încontinuu de emoţie, cinci iubitori de animale au sperat că-şi vor mări familia cu câte un suflet de căţel.

Ştiau că pot adopta în orice zi lucrătoare a săptămânii, în intervalul orar 10.00-15.00 (program de gravide, da!). Dar când n-ai chef de muncă şi eşti angajat pe bani publici, pur şi simplu nu te prezinţi la muncă. Cine te va trage la răspundere, Neica Nimeni care îţi dă salariu lunar, plătind taxe aberante la stat? 

Ironic... ORARUL ASPA e afisat si pe poarta adapostului.
Ironic… ORARUL ASPA e afisat si pe poarta adapostului.
Aceasta e lecţia servită celor cinci persoane menţionate. La poarta ASPA Mihaileşti abia a răspuns un paznic care le-a spus scurt: “E cod roşu, nu vine nimeni de la acte sau vreun veterinar azi. La revedere!”. Şi a trântit oamenilor poarta-n nas, deoarece un paznic în zilele noastre nu trebuie să ştie mai mult de 2-3 fraze pe care să le folosească în funcţie de situaţie.
Oamenii au tremurat de frig circa 2 ore pana li s-a spus clar ca azi nu au nicio sansa sa adopte
Oamenii au tremurat de frig circa 2 ore pana li s-a spus clar ca azi nu au nicio sansa sa adopte
“Ce să insistăm cu întrebările pentru că acel om oricum nu ştia nimic. Doar asta e răspunsul lor clasic: Nu ştiu!”, ne-a spus Mona, una din doamnele care şi-a luat zi liberă de la muncă pentru a salva un suflet de câinie. “Mă gândeam că din banii noştri nu o să le pună ASPA căldură (câinilor). În halele astea câinii nu au cuşti, dorm direct pe duşumea. Am reuşit să facem şi nişte poze printr-un geam spart prin care intra gerul de afară!”, a mai spus Mona. 
Printr-un geam spart se vede cruda realitate: FRIG, CUSTI LIPSA, CAINI PUTINI. Mancare si apa... dupa ce trece "Codul Codurilor". POATE!
Printr-un geam spart se vede cruda realitate:  CUSTI LIPSA, CAINI PUTINI. Frig. Mancare si apa… dupa ce trece „Codul Codurilor”. POATE!
Am sunat la Tel Verde ASPA. Doamna de la centrală era pusă în temă cu situaţia de la Mihăileşti şi avea deja lecţia învăţată:Centralistă: Da, sunteţi acolo, la Mihailesti?Reporter: Da. Şi nu pot face o adopţie pentru că e doar un paznic aici.Centralistă: Pai da, că e Cod Roşu şi nu au putut ajunge!Reporter: Nu e, doamnă, niciun „Cod Roşu”, galben sau de altă culoare! E o zi de lucru cu program normal. Asa cum am ajuns noi, ajungeau si ei!Centralistă: … Portocaliu…Reporter: Da, nici portocaliu nu e. De ce nu aţi anunţat pe site că nu se lucreaza azi? Ca noi aşteptăm la porţi în frig, consumăm benzina până acolo…Centralistă: Aa, haideţi ca va fac legătura la ASPA. Notaţi un numar de telefon: : 021 312 95 55.Şi aici s-a încheiat discuţia. Noi la ASPA am sunat… Apelând acel Tel Verde afişat pe site!Am încercat şi la numărul dictat de femeia din centrala, care, ca o părere personală, nu a dat dovadă de prea multă compasiune –nici pentru câini, nici pentru cei care au bătut drumul până în Mihăileşti şi au tremurat de frig pe la porti.După câteva apeluri fără succes, am renunţat. Am trecut la numărul de reclamaţii de pe site. Nimeni nu a raspuns. Şi acolo era Cod Roşu probabil.
Drumul "impracticabil" pentru angajatii adapostului  de la Mihailesti. Cei care au vrut sa adopte n-au avut nicio problema in a-l parcurge.
Drumul „impracticabil” pentru angajatii adapostului de la Mihailesti. Cei care au vrut sa adopte n-au avut nicio problema in a-l parcurge.
 Cele cinci persoane ne-au mai spus şi că au aflat din împrejurimi că această situaţie nu e de ieri,de azi, ci de când a dat ninsoarea. “Veterinarii nu au mai pus piciorul pe aici de când a căzut primul fulg de nea. Dar cei de la dispecerat nu ştiau că şi azi se trage chiulul. Când am sunat să întrebăm dacă putem adopta, centralista a spus că nu e nicio problemă. Apoi i-am comunicat noi că bate vântul prin adăpost”, ne-a povestit unul dintre viitorii adoptatori.Nu se aude niciun latrat de caine…“Am ţipat pe la porţi în speranţa că o să auzim un lătrat de câine. Dar nimic. E pustiu. Am reuşit cu greu să facem nişte poze în interior, lucru care nu ne este permis de veterinari atunci când adoptăm, ne ameninţă că ne confiscă telefoanele sau că pun paza pe noi. Ce o să vedeţi în poze? O hală aproape goală, cu câini chirciţi de frig, care stau direct pe podea. Majoritatea cuştilor sunt goale. Asta în condiţiile în care ASPA aduce dube întregi de câini în fiecare zi. Au eutanasiat câini pe bandă rulantă, nu li s-a oferit nicio şansă acestor animale”, a spus una din persoanele venite să adopte.