De 4148 Vizualizari

Asist. Univ. Dr. Alexandru Viţălaru: „Am jurat să nu facem rău!”

Mesaje de la salvatorii de animale

Asist. Univ. Dr. Alexandru Viţălaru, Facultatea de Medicină Veterinară Bucureşti

EUTANASÍE f. 1) Moarte uşoară (fără dureri). 2) Metodă medicală de provocare a unei morţi nedureroase, pentru a curma suferinţa unui bolnav incurabil.

 

„Jurământul medicului veterinar ne obligă să respectăm şi să prezervăm viaţa. De aceea nu pot fi de acord, ca principiu, cu uciderea în masă a animalelor sănătoase.

Este drept, locul acestor animale nu este pe stradă. Sunt de acord cu strângerea lor în mod civilizat şi adopţia prin asumare responsabilă a acestora. Cu menţiunea că, odată adoptat, dacă mai este găsit în stradă, trebuie găsiţi vinovaţii de abandon şi aspru pedepsiţi.

Animalele extrem de agresive şi bolnave trebuie eutanasiate pentru a evita răspândirea bolilor şi agresiunea faţă de alţi câini sau faţă de oameni.

În măsura posibilităţilor, câinii trebuie ţinuţi în locuri speciale, decente şi, de ce nu, adoptaţi la distanţă. Este o metodă extrem de elegantă şi de eficientă.

Repet, cu am spus de nenumărate ori, luaţi căţeii acasă sau sponsorizaţi fundaţiile care se ocupă de aceste lucruri. Dar hrănirea lor în spaţiul public nu este o soluţie. Va încuraja abandonul altora şi crearea de noi haite.

Am castrat şi castrez în mod regulat căţei de pe stradă pro bono şi o voi face mereu, conştient fiind de faptul că un asemenea gest, urmat de altele ale colegilor şi ale studenţilor mei, viitori medici veterinari, va duce la diminuarea numărului de câini de pe stradă.

Problema nu este numărul mare de câini din Bucureşti, ci numărul mare de câini din Ilfov. De la Centura Bucureştiului, câini care migrează în mod activ şi repetat în Bucureşti…

Rezolvarea constă în pedepsirea aspră a tuturor celor care abandonează animale şi crearea de adăposturi cu adopţie la distanţă. Cu locuri de joacă pentru copii, pentru a îi apropia de animale, pe modelul celor din ţările vest-europene. Cu posibilitatea de a fi vizitate şi de a putea adopta un animal dintre cele menţinute în aceste spaţii.”

vitalaru 2

3 Comentarii

 1. Atunci sa nu mai manancati nici porc, nici pui nici peste nici nimic.

  Sa nu mai va deratizati subsolul cand vin sobolanii peste voi.

  Si sa nu va mai deparazitati, ca omorati bietele vietati.

  Eutanasierea MAIDANEZILOR este la fel ca deratizarea.

  • invata 6 ani, promoveaza peste 80 examene, sustine licenta si inscrie-te in cmv.

   apoi o sa obtii dreptul sa iti dai cu parerea despre eutanasiere

   • Taica-miu e medic, a studiat 6 ani medicina, a lucrat peste 35 de ani si el sustine eutanasierea maidanezilor. Na, acum ce-ai sa zici?

    Am o idee mai buna: iesi tu cu cainele tau intr-o mahala plina de maidanezi, si dupa ce maidanezii iti fac praf cainele, vino inapoi aici si spune-ne daca-i mai iubesti sau nu.

    Apropo, cati caini ai adoptat?

    Esti doctor? Ai terminat medicina?

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X