De 607 Vizualizari

Aradenii vor fi amendati daca nu spala cu apa urmele dejectiilor animalelor de companie

Politia Locala Arad Politia Locala Arad a inceput o ampla actiune de informare a cetatenilor municipiului, cu privire la obligatiile pe care trebuie sa le respecte detinatorii de animale de companie.

Astfel, oamenii vor afla, prin toate mijloacele de comunicare de care dispune politia, ca, in conformitate cu prevederile Hotararii 208/2011 a Consiliului Local Municipal Arad este interzis accesul cainilor in targuri, oboare si piete, localuri publice, locuri de joaca pentru copii, cimitire, stranduri, stadioane sau magazine, precum si in orice spatiu unde este figurat un semn care interzice accesul cainilor sau altor animale de companie.

Totodata, insotitorii animalelor de companie plimbate in locuri publice vor purta asupra lor: o punga de hartie pentru a ridica dejectiile solide ale animalului si un recipient cu apa curata, cu ajutorul careia vor spala urmele de dejectii sau de urina lasate de animal.

Nerespectarea obligatiilor prevazute in H.C.L.M. 208/ 2011 atrage sanctiunea contraventionala a amenzii, cuprinse intre 500 si 2.000 de lei, iar Politia Locala Arad va face controale privind modul in care sunt respectate aceste prevederi si va aplica sanctiuni contraventionale acolo unde va fi cazul.

„Se inmultesc pe zi ce trece plangerile cetatenilor cu privire la nerespectarea HCLM 208/ 2011, de catre proprietarii de caini de companie, astfel ca este nevoie, o data in plus, pe langa efortul nostru constant de a constata contraventii si a aplica sanctiuni, sa le readucem aminte aradenilor ca se expun unor cheltuieli inutile daca nu vor respecta niste cerinte minime, pana la uma, de convietuire in spatiul public”.

Un singur comentariu

  1. Citesc si ma crucesc.
    Politia Locala si cainii. Pai, voi in Arad nu aveti pisici, sobolani, porumbei sau ciori si mai ales caini maidanezi cu duiumul? Dupa aia cine spala trotuarul? Haida, de!
    Poate se vrea spalatul si cu sampon si apoi turnatul parfumului pe drum!
    De aurolaci, betivi, golani si alti nesimtiti care arunca mizerii, scuipa si isi fac nevoile peste tot locul, cine se ocupa?

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X