Sari la conținut
Home » Apar primele cazuri de infectare cu COVID-19 printre animalele de companie!

Apar primele cazuri de infectare cu COVID-19 printre animalele de companie!

Tot mai multe studii încep să ne arate că pisicile și câinii pot contracta noul virus COVID-19. Au apărut primele cazuri de infectare în rândul animalelor de companie, iar iubitorii de animale încearcă să acorde mai multă atenție acestui subiect.

După cazurile celebre din aprilie de infectare cu coronavirus la două pisici din New York, a apărut primul caz de infectare la un animal de companie din Coreea de Sud!

Subiectul despre infectarea animalelor de companie este un punct sensibil de abordat pentru iubitorii și proprietarii de astfel de animale. Se răspândește tot mai mult frica că o infectare a unei persoane cu COVID-19 poate fi fatală pentru animalul de companie, fiind observată astfel o grijă sporită față de acțiunile ce pot duce la o situație neplăcută.

Dacă până acum nu aveam date suficiente despre efectele coronavirusului la pisici, încep din păcate să apară cazuri și studii care demonstrează contrariul.

Potrivit unui comunicat CNN, Agenția de Control și Prevenire a Bolilor a identificat primul caz de animal de companie testat pozitiv în Coreea de Sud.

Regiunea Gyeongsang a cunoscut o creștere semnificativă a cazurilor de COVID-19, 112 în urmă cu o săptămână, iar după ce o femeie și fiica sa au fost testate pozitiv, a ieșit la iveală și un detaliu îngrijorător!

Au fost testate și cele trei feline ale proprietarilor, iar una dintre ele a fost confirmată cu noul coronavirus, fiind nevoie de izolarea pisicii față de restul celorlalte feline.

Acesta nu este însă un caz singular!

În aprilie, la începutul pandemiei de coronavirus în întreaga lume, două pisici din statul american New York au fost testate pozitiv cu o formă a coronavirusului, a cărei tulpină cauzează COVID-19, potrivit Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA.

Una dintre pisici a fost infectată cu COVID-19 deoarece proprietarii au fost infectați la rândul lor, dar, în cazul celei de a doua, apare întrebarea: de unde a luat felina tulpina de coronavirus, dacă toată familia a fost testată negativ?

Studiile extinse ale cercetătorilor vor clarifica această situație, dar situația trage un adevărat semnal de alarmă!

Din fericire, nu există cazuri extinse de infectare a animalelor de companie!

Specialiștii însă ne oferă și vești bune! Momentan, cazurile de infectare la animalele de companie sunt limitate și nu există dovezi clare care să demonstreze că boala ar putea fi răspândită și de la animale la oameni.