3919 Vizualizari

Apa, esențială pentru pisici, pe timp de vară

Ce altceva să faci ca să simtă răcoare

În zilele de vară, atunci când temperatura este foarte ridicată, există câteva lucruri pe care trebuie să le asiguri unei pisici, pentru a nu avea probleme cu căldura. Pisica se va simți mai bine în zilele de vară dacă va avea apă și umbră.

Apă – Asigură-te că are apă din belșug in zilele toride de vară. Dacă îi schimbi apa de câteva ori pe zi, atunci o vei încuraja să bea cât mai multă. Ideal ar fi să așezi mai multe boluri prin casă, așa încât să fie mereu la îndemână.

Umbră – Pisicilor le place să moțăie puțin la soare, după care se retrag într-un loc umbros, când se încălzesc tare. Așadar asigură-te că există câteva locuri cu umbră și răcoroase în casă, unde să se poată retrage. Să nu te miri dacă în zilele de vară observi că pisica se odihnește pe gresia de la baie sau bucătărie. Gresia și materialele din porțelan păstrează răcoarea.

Circulația aerului –  Dacă deschizi puțin fereastra pentru a se aierisi, atunci anumite zone din casă pot rămâne răcoroase. Ia un ventilator mic și așază-l aproape de podea sau lângă un geam. Dacă temperatura corpului crește, pisica va aprecia briza care îi flutură blana, creând o temperatură plăcută. Dacă nu ai aer condiționat, atunci pune o sticlă înghețată în fața ventilatorului și vei obține un efect plăcut pentru pisica ta.

Pisica2_c9faba7057
De asemenea, în zilele de vară, încearcă să nu pui direct pe podea pledul pisicii, ci pe un suport, astfel încât să păstreze temperatură plăcută. Este indicat și să umezești ușor blana pisicii  – același lucru îl fac și ele atunci când se ling, întinzând salivă pe blăniță.

Dacă pleci de acasă în zilele călduroase de vară, atunci pune în bolul cu apă câteva bucățele de gheață – pisicii îi va plăcea foarte tare.
Autor: Raluca Florescu

Tags:

, ,

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

powered by Binbox

X