Sari la conținut
Home » Animalul care a simțit că se va scufunda Titanicul. Ce a făcut acesta?

Animalul care a simțit că se va scufunda Titanicul. Ce a făcut acesta?

Animalul care a simțit că se va scufunda Titanicul.

Animalul care a simțit că se va scufunda Titanicul. Povestea pisicii Jenny de pe Titanic este una captivantă și plină de mister. În timp ce poveștile despre oamenii care au supraviețuit sau au murit în tragedia navei Titanic sunt bine-cunoscute.

Se știe mai puțin despre animalele care se aflau la bord. Cu toate că detaliile exacte rămân incerte, iată povestea pisicii Jenny de pe Titanic.

Animalul care a simțit că se va scufunda Titanicul

Pisica Jenny a ajuns pe Titanic când nava era încă în Belfast. Era o pisică fără stăpân. Așa că nu a primit aceeași tratament de primă clasă precum câinii. Aceștia au fost aduși la bord împreună cu proprietarii lor. Jenny a devenit o „muncitoare” pe navă și a ajutat la reducerea populației de șobolani de pe Titanic.

Deoarece nu avea un stăpân care să o urce pe o barcă de salvare, precum câinii norocoși, s-a crezut inițial că pisica Jenny nu a supraviețuit scufundării navei. Pisica nu a mai fost văzută după ce Titanicul s-a scufundat. Ceea ce a dus la presupunerea tragică că a pierit în acel moment.

Există și o altă versiune a poveștii, care sugerează că Jenny ar fi putut scăpa cu viață. Stewardesa Violet Jessop, care a supraviețuit tragediei, a povestit că pisica a dat naștere unor pui înainte ca Titanicul să plece spre New York.

Pisica și-a dat puii jos înainte ca nava să plece

Pisica și puii săi au fost îngrijiți de un marinar numit Joseph Mulholland. Jenny nu și-a ținut familia la bordul navei. În momentul în care Titanicul a părăsit portul din Belfast și a ajuns la Southampton, s-a văzut-o pe pisică transportându-și pisoii pe uscat unul câte unul și părăsind nava.

Acest gest al pisicii a fost interpretat ca un semn rău de către Mulholland, care a decis să o urmeze și să renunțe la călătoria pe Titanic.

Tragedia Titanicului a avut loc, iar acest eveniment a dovedit că instinctele lui Jenny și ale lui Mulholland s-au dovedit a fi înțelepte, deoarece nava a suferit o scufundare tragică, luând cu ea mii de vieți omenești.

Chiar dacă această poveste nu a fost niciodată confirmată oficial, ea rămâne în folclor ca o legendă a pisicii cu ,,puteri paranormale” de pe Titanic, care ar fi putut anticipa tragedia.

Adevărata soartă a lui Jenny rămâne un mister, dar această poveste adaugă un element fascinant și misterios la istoria tragică a navei Titanic, potrivit playtech.ro.