Sari la conținut
Home » ANIMALELE TREBUIE RESPECTATE! Un paun a murit de FRICa, pentru ca a fost stresat de cei care si-au dorit sa faca poze cu el in brate!

ANIMALELE TREBUIE RESPECTATE! Un paun a murit de FRICa, pentru ca a fost stresat de cei care si-au dorit sa faca poze cu el in brate!

Dupa puiul de delfin dintr-o specie rara, care a murit pentru ca turistii de pe plaja s-au napustit sa-l fotografieze, dupa ce l-au scos fortat din apa, acum, un paun, tot dintr-o specie rara, a murit – de FRICA – intr-o gradina zoologica din China, din provincia Yunnan. Vizitatorii care l-au prins si l-au tras de pene, fotografiindu-se cu el, l-au stresat atat de tare, incat biata pasare si-a dat duhul…”Paunul albastru” a fost gasit mort, cu pene lipsa, in timpul vacantei de Anul Nou Lunar, in gradina zoologica Yunnan Wild Animal Park, din Kunming, capitala provinciei Yunnan, a precizat Li Yulong, seful departamentului de management al animalelor al acestei gradini zoologice.Medicii veterinari au descoperit ca paunul a murit de frica. Gradina zoologica a avut o multime de vizitatori in timpul vacantei de sapte zile cu ocazia Anului Nou Lunar. In ciuda panourilor de avertizare impotriva unor astfel de fapte, unii turisti au incercat sa prinda animalele, a spus Li, adaugand ca muncitorii gradinii zoologice au intervenit in multe cazuri pentru a opri contactul fizic al vizitatorilor cu animalele.Este dificila apropierea de un paun aflat in libertate, dar oamenii au reusit sa-l prinda utilizand produse alimentare ca momeala, a explicat Li. Fotografiile postate online de publicul vizitator infatiseaza un om razand in timp ce prinde un paun iar o femeie trage de penele pasarii.Imaginile au provocat o reactie furioasa a internautilor. Li a cerut turistilor sa trateze animalele cu respect, sa nu le vaneze, sa nu le loveasca si sa nu intre in contact cu acestea.”Paunul albastru”, cunoscut de asemenea si sub numele de paunul asiatic, se afla pe lista rosie a speciilor amenintate elaborata de Uniunea Internationala pentru Conservarea Naturii. Penele frumoase care formeaza coada pasarii sunt adesea folosite de oameni ca decoratiuni, mai noteaza agentia Xinhua.