De 483 Vizualizari

Animalele scapate din „garsoniera groazei”, din Brasov, sunt sub tratament de urgenta

Din pacate, medicii Asociatiei "Milioane de Prieteni" nu stiu inca daca toate vor supravietui!

Dupa cum stiti (povestea a fost relatata zilele trecute si de Animalzoo), 28 de caini, dintre care 17 cu varste de cateva luni, au fost salvati recent din garsoniera unei brasovence, unde erau legati cu lanturi si „traiau” in conditii absolut socante, si dusi la Adapostul de caini din Stupini, in stare grava.

Potrivit bzb.ro, unii dintre ei sufera de boli oculare sau boli ale pielii, si, din pacate, din cauza conditiilor in care traiau, exista riscul ca o parte dintre ei sa nu mai supravietuiasca mult timp. Cativa nu mai au piele pe anumite portiuni de pe corp iar altii pasesc cu greu din cauza ca nu li s-au tocit unghiile. „Avem un caz cu demodecie, care nu mai are piele pe foarte multe locuri de pe corp si are rani de cum s-a frecat de diverse obiecte sau cum s-a scarpinat, tocmai pentru ca il manca pielea. Riscuri exista intotdeauna, tocmai de aceea nu ne putem pronunta in privinta supravietuirii tuturor cainilor scosi din garsoniera cu pricina. Sa speram insa ca ii vom putea salva. Noi ne dorim acest lucru”, a declarat pentru RTT Brasov, Paula Ciotlos, purtatorul de cuvant al Asociatiei „Milioane de Prieteni”.

Cainii au fost deparazitati, microcipati si urmeaza sa fie vaccinati, dupa care vor fi mutati la Adapostul de caini din Triaj, unde vor beneficia de cele mai bune conditii.

Femeia, in varsta de 44 de ani, care a tinut cainii captivi atata timp este pasibila de raspundere penala. Momentan, este internata la Spitalul de Neuropsihiatrie Brasov, iar daca se va stabili ca are discernamant va fi cercetata penal pentru incalcarea prevederilor Legii privind protectiei animalelor.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X