Sari la conținut
Home » ANIMALELE PREISTORICE ar putea fi curând CLONATE. Sângele unui MAMUT prins în gheaţă în urmă cu 15.000 ani este lichid

ANIMALELE PREISTORICE ar putea fi curând CLONATE. Sângele unui MAMUT prins în gheaţă în urmă cu 15.000 ani este lichid

  • de

Silvana ChiujdeaCercetătorii ruşi, care examinau cadavrul unel femele de mamut lânos, prins în gheaţă în urmă cu 10.000 – 15.000 ani, au avut o surpriză de proporţii atunci când au găsit țesuturi musculare bine conservate și sânge lichid, informează AFP.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, descoperirea animalului, pe o insulă situată în Oceanul Arctic, măreşte considerabil şansele de clonare cu succes a unui animal preistoric.”Atunci când am străpus gheaţa de sub vintrele animalului, a început să curgă sânge, foarte închis la culoare. Este cel mai uimitor caz pe care l-am văzut în viaţa mea. Această descoperire ne oferă şanse reale să găsim celule vii care vor putea permite realizarea proiectului de clonare a unui mamut”, a declarat Semen Grigoriev, șeful unei expediții organizate la începutul lunii de Societatea geografică.

„În Rusia descoperim mamuţi practic în fiecare an. Însă această expediţie a permis descoperirea pentru prima dată a unei femele într-o stare foarte bună de conservare”, a mai spus Grigoriev.Procesul de clonare va presupune transferul unor celule de mamut în ovule de elefant, anterior prelucrate în laborator, pentru a se încerca astfel producerea unor embrioni cu ADN de mamut.