Sari la conținut
Home » Animalele de companie reduc stresul cronic la oameni

Animalele de companie reduc stresul cronic la oameni

Animalele de companie reduc stresul cronic la oameni conform unui studiu al Asociației Americane a Inimii (AHA). În timp ce stresul cronic este un factor de risc cheie pentru bolile de inimă și accident vascular cerebral, majoritatea proprietarilor de pisici și câini spun că animalele de companie îi ajută să se relaxeze și să rămână activi.

7 din 10 posesori de animale au spus că preferă să petreacă timp cu animalul lor de companie

Un nou sondaj al Asociației Americane a Inimii (AHA) asupra a 1.000 de proprietari de animale de companie a constatat că 95% se bazează pe animalele lor însoțitoare pentru ameliorarea stresului.

Aproximativ 7 din 10 au spus că preferă să petreacă timp cu animalul lor de companie decât să se uite la televizor, iar aproape jumătate (47%) au spus că animalele de companie i-au ajutat să fie mai activi.

„Mulți proprietari de animale de companie au găsit sprijin emoțional de la animalele lor de companie, iar știința susține beneficiile pentru sănătatea fizică și mintală ale companiei animalelor de companie”, a spus dr. Glenn Levine, șef de cardiologie la Michael E. DeBakey VA Medical Center din Houston și autor principal al lucrări.

„Stresul cronic sau constant este un factor de risc cheie al bolilor de inimă și al accidentului vascular cerebral, iar studiile arată că a avea un animal de companie poate îmbunătăți starea de spirit, reduce stresul și încurajează obiceiuri de viață sănătoase, cum ar fi activitatea fizică”, a spus Levine într-un comunicat de presă al asociației.

A avea un animal de companie poate îmbunătăți, de asemenea, alți markeri cheie de sănătate, cum ar fi tensiunea arterială, colesterolul și zahărul din sânge, a spus AHA.

69% dintre proprietarii de animale de companie au spus că au grijă de animalele lor de companie mai bine decât de ei înșiși

În noul sondaj, aproximativ 69% dintre proprietarii de animale de companie au spus că au grijă de animalele lor de companie mai bine decât de ei înșiși.

Aproximativ 70% au spus că ar fi mai fericiți și mai productivi dacă animalul lor de companie s-ar putea alătura lor la locul de muncă, fie la birou, fie în timp ce lucrează de la distanță.

Proprietarii sub 40 de ani au avut mai multe șanse să spună că ar găsi valoare lucrând cu animalele lor de companie.