1174 Vizualizari

Animalele de companie aduc beneficii sanatatii noastre!

Cainii si pisicile nu au doar rolul de a aduce dragoste si armonie în casele noastre. Animalele îsi pun o amprenta importanta si asupra sanatatii noastre. Iata aici câteva dintre beneficiile pe care ni le ofera prezenta unui animal de companie.

Oamenii care detin animale de companie au mai multa încredere în ei si nu se simt singuri. De asemenea, ei sunt mai extrovertiti si mai lipsiti de frica decât cei care nu sunt proprietari de animale.

Atunci când o persoana este stresata, animalele de companie îi poate scadea tensiunea arteriala. Asadar, recomandam persoanelor hipertensive sa-si cumpere un animal de casa.

Daca aveti copii care traiesc în acelasi mediu cu animalul de companie, riscul alergiilor viitoare va disparea la cei mici. Conform cercetatorilor, acest lucru se datoreaza întaririi sistemului imunitar al copilului de catre alergenii si bacteriile produse de animal.

Daca mângâi un animal îti vei ridica nivelul de bunastare, stabilit de hormonii oxitocina si serotonina. Pe de alta parte, vei scapa de hormonul stresului, cortizol.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

powered by Binbox

X