ANIMALELE DE COMPANIE, adevăratele miracole din viața oamenilor! Și asta nu o spun doar deținătorii de animale, ci și experții. Ei au încercat să afle cum sunt afectate emoțiile și fiziologia noastră de către animelele de companie.

În urma acestor studii s-a dovedit faptul că deținerea unui animal de companie poate fi benefic pentru sănătatea noastră. Pentru copii, animalele de companie asigură o bună dispoziţie şi pot contribui la dezvoltarea unor simţuri şi comportamente care le vor fi de folos copiilor în viitor. Iar pentru persoanele în vârstă, un animal de comanie este un adevărat partener de viață și uneori devine un adevărat sprijin.

Animalele de companie ne oferă trăiri necondiţionat. Ele îl au pe acel „vino-ncoace” care ne transpun într-o lume mai frumoasă, care aduc speranță în viața noastră atunci când avem cea mai mare nevoie.

Animăluțele de companie ne transmit minunatele pilule de sănătate, singurul lucru care ne rămâne este să ne bucurăm de ce avem acasa, sau, acolo unde este cazul, să ne gândim să ne luăm un companion.

Deși un câine necesită îngrijire şi dragoste pe deplin, toate aceste lucruri ne responsabilizează și ne oferă și beneficii.

Încercările noastre de a-l educa pe companionul nostru este o activitatece ne aduce buna dispoziție atât nouă, cât şi lor. Atunci când citim despre hrana pe care trebuie să o luăm pentru ei, companionii noștri, suntem foarte atenți. Acest lucru ne determină și pe noi să fim mai atenți la ceea ce mâncăm. Indiferent ce animal de companie ai acasă, ele ne educă și ne obligă să fim mai atenți! Nu-i așa că acest lucru e minunat? Nu-i așa că acești prieteni necuvântători sunt adevăratele miracole din viața noastră?

Doriti sa primiti notificari cu stirile animalzoo.ro? Abonati-va acum si va vom tine la curent cu ultimele noutati. Nu Da