Sari la conținut
Home » Animale salvate în Spania din ghearele unor traficanți!

Animale salvate în Spania din ghearele unor traficanți!

Animale salvate În Spania din ghearele unor traficanți!

Animale salvate în Spania din ghearele unor traficanți! O operațiune de amploare a avut loc în Spania, soldată cu destructurarea unei rețele internaționale specializate în traficul ilegal de animale de companie, ceea ce a dus la salvarea a peste 400 de animale, în principal câini și pisici.

Potrivit informațiilor furnizate de Euronews.com, poliția spaniolă a anunțat că 13 persoane au fost arestate în urma acestei acțiuni și că rețeaua era activă nu doar în Barcelona și Madrid, ci și în Andorra și în țări din Europa de Est.

Animale salvate în Spania din ghearele unor traficanți!

Animalele, în mare parte câini și pisici, au fost victimele unor condiții inumane. Fiind transportate pe distanțe de peste 2.000 de kilometri din Europa de Est în vehicule mici și slab aerisite.

Suspecții sunt acuzați nu doar de trafic ilegal de animale. Ci și de falsificarea documentelor, prezentând animalele bolnave drept sănătoase în momentul vânzării.

Investigația a început în 2020, după mai multe plângeri cu privire la condițiile mizere dintr-un magazin de animale de companie din centrul Barcelonei.

Odată cu descoperirea a 33 de câini bolnavi în acea locație. Anchetatorii au demarat o investigație amănunțită pentru a urmări proveniența animalelor și a destructura întreaga rețea.

Animalele crescute în astfel de condiții precare nu sunt adesea vaccinate sau tratate

Această afacere ilegală nu reprezintă doar o amenințare la adresa bunăstării animalelor. Ci și un risc semnificativ pentru sănătatea publică.

Animalele crescute în astfel de condiții precare nu sunt adesea vaccinate, ceea ce poate favoriza răspândirea bolilor periculoase. Precum rabia și paraziții, reprezentând un pericol atât pentru oameni, cât și pentru alte animale.

Suspecții, arestați sub acuzații de abuz asupra animalelor, fraudă, falsificare de documente și spălare de bani. Vor trebui să facă față consecințelor legale ale activităților lor ilegale. Au avut consecințe grave asupra bunăstării animalelor și sănătății publice, conform euronews.ro.