De 299 Vizualizari

Animale gigantice

Intocmai precum in cea a oamenilor, si in lumea necuvantatoarelor exista cazuri ciudate de gigantism – animale care au evoluat departe de suratele lor din specii apropiate si ale caror dimensiuni le depasesc, asadar, pe cele standard.

Animale.ro a realizat un top 5 al celor mai interesante cazuri documentate vreodata!

Si, incepem cu….

Sobolanii uriasi din insula Flores

Toti cei care tresar la vederea unui soricel probabil n-ar trebui sa viziteze vreodata insula indoneziana Flores, locul in care isi duc veacul sobolanii uriasi de Flores. Aceste rozatoare pot atinge lungimi de pana la 45 cm, fara a le lua in considerare coada a carei lungime o depaseste pana si pe cea a corpului, fiind de 75 cm! In pofida dimensiunilor lor, sobolanii uriasi din insula Flores sunt, mai degraba, inofensivi si prefera o dieta vegetariana.

sursa foto: http: listverse.com

sursa foto: http: listverse.com

Scindida din insulele Solomon

Aceasta specie de scindida, nativa in insulele Solomon, este de 3 ori mai mare decat specia standard si prezinta o serie de caracteristici inedite. Astfel, spre deosebire de majoritatea reptilelor, aceasta scindida nu depune oua, ci isi poarta puii in interiorul pantecelui pana cand acestia ating dimensiuni considerabile (de pana la jumatate din lungimea corpului mamei).

Apoi, tot scindida din insulele Solomon se foloseste de coada pentru a se agata de ramurile copacilor, abilitate care vine, insa, cu un pret: acela de a nu-si putea desprinde si regenera coada dupa bunul plac, ca alte soparle, in cazul atacului unui pradator. Pentru a compensa acest neajuns, scindida sasaie si musca pentru a se apara.

sursa foto: http: listverse.com

sursa foto: http: listverse.com

Sarpele tigru din insula Chappell

Specia de sarpe tigru nativa insulei Chappell este cea mai mare a genului din care face parte, atingand dimensiuni de pana la 2,4 metri. Uimitoarea sa evolutie se datoreaza faptului ca, veacuri la rand, pradatorii sai au fost ca si inexistenti, iar hrana – pasari, in mod special – a fost la discretie. Trebuie spus ca sarpele tigru din insula australiana Chappell este extrem de veninos, muscatura sa putand fi fatala oamenilor.

sursa foto: http:listverse.com

sursa foto: http:listverse.com

Broasca testoasa gigant din Galapagos

Broastele testoase uriase din insulele Galapagos se numara printre cele mai longevive animale. Cel mai adesea, exemplarele acestei specii traiesc peste 100 de ani, cea mai batrana broasca testoasa din Galapagos atingand venerabila varsta de 152 de ani. Comparativ cu dimensiunile standard ale broastelor testoase, locuitoarele insulelor Galapagos sunt cu adevarat enorme, anumite subspecii putand atinge 250 kg si lungimi de peste 1,5 m!

testoasa gigantica galapagos

Interesanta este relatia pe care aceste venerabile broaste testoase o au cu pasarile din zona: ori de cate ori se confrunta cu paraziti externi – de tipul capuselor -, broastele testoase se sprijina pe membrele posterioare si le permit zburatoarelor sa ciuguleasca musafirii nepoftiti de pe trupul lor!

Pasarea elefant din Madagascar

Aceasta creatura fabuloasa este un concurent serios la titlul de „cea mai mare pasare care a populat vreodata Terra”. S-ar parea ca pasarea elefant, ce atingea in jur de 3 m si putea cantari pana la 400 kg, a disparut la finele secolului al XVII-lea, cand a fost documentata existenta ultimelor exemplare.

oul pasarii elefant sursa foto: http: listverse.com

oul pasarii elefant
sursa foto: http: listverse.com

Lansand la o parte dimensiunile impresionante, aceasta pasare mitica isi trage numele de la faptul ca obisnuia sa consume… elefanti! Totusi, conform spuselor expertilor in domeniu, aceasta conceptie nu este nimic mai mult decat un mit.

 

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X