De 4426 Vizualizari

Animale bune pentru sănătate!

Câinii, pisicile, caii şi chiar delfinii ne pot ajuta să ne simţim mai bine!

Autor: Roxana Roseti

Animalului domestic i se substituie treptat o legătură afectivă, uneori cu efecte terapeutice ale unor animale aflate în contact cu omul, după cum notează huufingtonpost.fr.

Mulţi specialişti vorbesc despre virtuţile zooterapiei, formă de terapie care se adresează îndeosebi persoanelor fragile (adulţi deprimaţi, copii, persoane cu handicap sau vârstnici). Animalele sunt dresate în acest scop, primind o educaţie specifică, şi sunt însoţite întotdeauna de o persoană specializată.

Câinele, cel mai bun

Primele studii, realizate în 1980, au arătat că, la modul general, numai a fi în contact cu un animal este benefic pentru sănătatea fizică şi mentală. Animalul asigură respectul de sine, îndeplinind o parte din nevoile fiziologice şi emoţionale ale omului; în urma acţiunii asupra stresului şi calmând anxietatea, presiunea arterială scade. În plus, cine are un animal prezintă un risc redus de astm, rinită şi alergie.

O persoană care îşi scoate câinele la plimbare poate ieşi astfel din izolare, iar animalul îi stimulează mobilitatea şi concentrarea. Dintre animalele considerate „terapeutice”, cel mai bun este câinele! Adevărat antidot al singurătăţii, anxietăţii şi tensiunilor, câinele poate fi de mare ajutor terapeutic, declanşând reacţii psiho-afective pozitive.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X