De 1972 Vizualizari

Anchetatorii au ramas muti cand au mers sa ia leii lui Nutu Camataru

Credeai ca in curtea interlopului s-au gasit doar lei si ursi?

 

Surse din rândul anchetatorilor au declarat pentru MEDIAFAX că, în urma percheziţiilor făcute la ferma lui Nuţu Cămătaru, au găsit doi urşi, patru lei, 20 de câini de rasă, 30 de cai de rasă, dintre care unii sunt pursânge olandezi al căror preţ ar ajunge la 100.000 de euro, precum şi mai multe păsări exotice.

 

In alte cuvinte, in ograda omului se “ascundea” o adevarata jungla. Si pentru ca e clar ca lui nu i se poate atribui sindromul Peter Pan, cel de care suferea si Michael Jackson si care il facea sa se simta vesnic copil, iata ce spune psihoterapeutul Ionut Ghiugan despre placerea lui Nutu de a colectiona animale.

 

“Colectionarea si detinerea acestor animale presupune atat o investitie de ordin afectiv, dar si un anumit tip de identificare cu ceea ce reprezinta caracteristica fundamentala a acestor animale. Aceste animale (lei, ursi etc) simbolizeaza forta si puterea naturii, fiind animale salbatice, de prada situate in topul lantului torfic.
Cresterea si detinerea acestor animale in captivitate, poate fi asociata in multe situatii cu o nevoia de statut, de a obtine din partea celorlati respect si recunoastere, dar si un instrument la nivel simbolic de a transmite frica si de a intimida, in raporturile si interactiunile sociale”.

 

Mentionam ca dragostea fata de animalele salbatice nu se manifesta prin incarcerarea lor, ci prin oferirea unui trai decent in libertate.

 

 

 

2 Comentarii

  1. Orice animal are nevoie de libertate! Cand iti iei un animal esti responsabil pentru satisfacerea nevoiilor sale! Un caine trebuie plimbat minim 45 de min pe zi! Si plimbat in sensul de mers….nu de bagat in tarc!!!!!! Toate animalele au nevoie de libertate….mai ales animalele care sunt salbatice(usi,lei….etc)

  2. de acord cu comentariul de mai sus,
    ori iubesti animalele si leoferi iubire si timp pentru a fi prezent in viata lor, sau mai bine nu-ti iei animale in ograda.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X