Sari la conținut
Home » Amendă maximă pentru o femeie care și-a abandonat pisica! Lupta pentru protejarea animalelor continuă

Amendă maximă pentru o femeie care și-a abandonat pisica! Lupta pentru protejarea animalelor continuă

  • de

Amendă maximă pentru o femeie care și-a abandonat pisica! Lupta pentru protejarea animalelor continuă.

O femeie din județul Suceava și-a abandonat pisica în stradă la jumătatea lunii august!

Asociația „Casa lui Patrocle” a făcut public un caz trist de abandon al unui motan, în luna august. Din păcate, cazurile sunt extrem de multe, iar anumite persoane decid să arunce în stradă animalele de companie, după ce se plictisesc, sau nu vor să le crească în continuare. O soluție ar fi sterilizarea animalelor, însă nu toți proprietarii decid să facă acest lucru.

Femeia din Suceava care a săvârșit acest gest de iresponsabilitate, lipsit de inimă, ar fi coborât din mașină și ar fi lăsat în stradă un sac în care se afla un motan.

Din fericire pentru noi și pentru motan, un trecător a văzut scena, a făcut poze și a decis să meargă la cel mai apropiat punct de poliție. Amenda a fost maximă, de 3000 de lei, iar asociația a decis să facă totul public:

„Ai abandonat motanul? Ți-ai luat 30 milioane amendă! Așa da! Mulțumim autorităților! Pe 16 august o femeie a oprit mașina în Bunești și a aruncat un sac în care se afla un motan. Altă femeie a văzut, a oprit, a fotografiat, l-a salvat, iar împreună cu noi a fost la Poliție în Fălticeni pentru a depune plângere. Iar o altă femeie are acum grijă de motan, și-l creste! Apropo, acum este castrat, complet vaccinat, și vă rugăm sa-l adoptați! Ieri am primit un răspuns oficial din partea autorităților. Si cu siguranță ați primit si voi, cei care ați trimis petiții online. Fapta săvârșită este de natură contravențională. Pe românește, amenda. Partea bună este că s-a aplicat amenda maxima, 3000 de lei. Căci sancțiunea se putea încadra între 1000 si 3000 lei. Partea proastă este că nici măcar 1% dintre miile de cazuri de abandon din România nu sunt nici cunoscute, nici văzute, nici știute, nici sancționate. Căci dacă fiecare nemernic care abandonează un animal ar plăti 30 de milioane, garantăm și dăm cu semnătură că si-ar mișca fundul să-și sterilizeze animalul.”, au scris membrii asociației pe pagina de Facebook.