Din cuprinsul articolului

„Buna seara! Apelez la dumneavoastra cu o problema si sper din tot sufletul sa imi raspundeti cat de curand.
Am un pechinez metis care a dezvoltat o ciuperca pe fondul sistemului imunitar scazut. Aceasta se afla in partea de sus a trufei si se extinde in sus, pe bot. Este de marimea unei monede. Am fost cu el la veterinar si i s-a prescris unguent Mibazon.
Problema este ca abia i-l pot administra pentru ca se zbate foarte tare, iar apoi se linge si se freaca cu botul de podea.
Ce inlocuitor imi puteti recomanda? (preferabil administrat pe cale orala), ca sa isi faca efectul.
Raman in asteptarea raspunsului dumneavoastra. Cu stima!”

Raspunsul veterinarului:

pisicuta bolnava  Buna ziua,Va recomand sa folositi tot un  unguent: Fluocinolon (farmacia umana). Acesta se absoarbe mai rapid in piele si areefect mai rapid ca Mibazonul (masati zona de 3 ori pe zi cu putin unguent, timp de 3 zile).Tot ca si tratament local puteti achizitiona Clorhexidina din farmacia veterinara, specialconceputa pentru „Hot Spots”.Aceasta dermatita dezvoltata pe fondul sistemului imunitar este provocata de unfactor alergen (hrana cu proteine foarte multe, texaturi sintetice, chiar si frigul poate fi un factor).Va sfatuiesc sa-i dati hrana hipoalergenica si o lingura de ulei de somon pe zi. Daca iritatia nu dispare sau nu se amelioreaza vizibil dupa 3-5 zile, mergeti la un cabinet veterinar, cu  laborator, pentru analize de lamela.Va doresc multa sanatate!