Autor: feri Predescu 
Pompierii constănţeni au sărit în ajutorul unei lebede imediat după ce mai mulţi localnici au sunat la 112, reclamând că pasărea are picioarele prinse în gheaţa lacului Tăbăcărie şi nu se poate mişca.
Pompierii nu au stat pe gânduri şi, ajunşi urgent la faţa locului, au cărat barca pneumatică pe apa lacului. O batrână le-a spus că, până la venirea lor, încercase în zadar să o salveze pe lebăda captivă între gheţuri.
Pompierii cu barca dupa lebada
Deşi oamenii de pe mal au strigat-o, vrând să o sperie, pasărea a rămas neclintită. Liniştită, părea să contempleze întinderea de gheaţă din  mijlocul lacului. Pompierii au urcat în barcă şi au dat cu sârg la vâsle pentru a ajunge cât mai aproape de înaripată.
Trezită parcă din visare şi mirată de agitaţia din jurul ei, eleganta pasăre s-a ridicat cu graţie şi a început să meargă, păşind uşor cu ghearele pe gheaţa albă. Dezarmaţi, pompierii au realizat că lebăda avea picioarele tefere şi au făcut cale întoarsă, nevrând să o mai deranjeze.
Lebada dintre gheturile lacului Tabacarie Constanta
Au spus că la fel s-a întâmplat şi duminică, pe apa aceluiaşi lac, însă până la sosirea pompierilor, oamenii, care crezuseră că o lebedă este prinsă în gheaţă, au aruncat o felie de cozonac iar pasărea, „s-a dezgheţat” brusc şi a venit singură la mal pentru a savura cadoul dulce. „A fost o alarmă falsă dar se mai întâmplă, datoria noastră este să intervenim pentru salvarea tuturor vieţuitoarelor” a declarat zâmbind Vali Vrabie, şeful echipei de intervenţie a pompierilor.
Lebada de pe lacul Tabacarie din Constanta